Στο ερώτημα αναφορικά με την επιμήκυνση των δύο ετών που θα λάβει η Ελλάδα και για το ποιος θα επωμισθεί το επιπλέον κόστος των περίπου 30 δις. ευρώ που αυτή συνεπάγεται, ο κ. Γκάμπριελ απαντά:

«Η Μέρκελ πριν από μερικές εβδομάδες απέκλεισε με κατηγορηματικό τρόπο ένα τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα. Η ευρω-κρίση συνεχίζεται: Η Μέρκελ θα κάνει και πάλι πίσω από τις κλειστές πόρτες στις Βρυξέλλες το αντίθετο από αυτό που υποσχέθηκε στους Γερμανούς ψηφοφόρους. Είμαι περίεργος πως θα εξηγήσει στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο ότι οι Γερμανοί φορολογούμενοι θα πρέπει τώρα να πληρώσουν για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας. Αλλά πριν συζητήσουμε για το πόσα χρήματα θα διαθέσουμε στους Έλληνες, πρέπει πρώτα να διωχθούν δικαστικά οι Έλληνες φοροφυγάδες».

Ερωτηθείς τι θα πρέπει να κάνει γι’ αυτό το θέμα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ο κ.Γκάμπριελ δηλώνει:

«Έως τώρα η Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες επωφελούνται, διότι Έλληνες εκατομμυριούχοι μεταφέρουν τα χρήματά τους σε αυτές. Οι επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων θα πρέπει να ντρέπονται που κρυφά-κρυφά σαν κλεπταποδόχοι κερδίζουν από τη φοροδιαφυγή των Ελλήνων εκατομμυριούχων και εν συνεχεία ζητάνε από το Γερμανό και τον ευρωπαίο φορολογούμενο να πληρώσει. Αυτό θα πρέπει να σταματήσει. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα πρέπει να “παγώσουν” τις μεταφερθείσες στην Ευρώπη περιουσίες των Ελλήνων, έως ότου αποδείξουν ότι πληρώνουν κατά το Δίκαιο και το νόμο φόρους στην Ελλάδα. Η Μέρκελ πρέπει να μεριμνήσει ώστε να μη συνεχίσει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να είναι ένοχη συναυτουργίας στη φοροδιαφυγή των σούπερ-πλούσιων Ελλήνων».

Είναι αυτό η προϋπόθεση για την έγκριση του SPD κατά την ψηφοφορία που θα λάβει χώρα στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο για τη βοήθεια προς την Ελλάδα; Ο κ.Γκάμπριελ λέει:

«Πρωτίστως πρέπει η Καγκελάριος να ανοίξει τα χαρτιά στο τραπέζι. Δεν μπορώ να παρουσιάσω ένα νέο πακέτο βοήθειας χωρίς επιτέλους να ζητηθεί από τους εύπορους Έλληνες να περάσουν από το ταμείο. Εκτός αυτού υπάρχει μεγάλη δυνατότητα για εξοικονόμηση στον ελληνικό στρατιωτικό προϋπολογισμό, ο οποίος κατ’ αναλογία με την ισχύ της οικονομίας είναι ένας από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη. Δεν είναι δυνατόν να μη μιλάει γι’ αυτό η ομοσπονδιακή κυβέρνηση επειδή η γερμανική εξοπλιστική βιομηχανία επωφελείται από αυτό. Να αγοράζονται άρματα μάχης και ο ίδιος ο πληθυσμός να πεινάει, αυτό ποτέ δεν ήταν μια καλή συνταγή εναντίον της κρίσης».