ΘΕΑΤΡΟ
«Το κενό…» πάει Θεσσαλονίκη


Ολοκληρώνονται στις 31 Ιανουαρίου οι παραστάσεις της κωμωδίας του Ακη Δήμου «Το κενό αυτοπροσώπως» που σκηνοθετεί ο Κωνσταντίνος Ρήγος στο Πόλη-Θέατρο. Παίζουν: Δάνης Κατρανίδης, Παναγιώτα Βλαντή. Πέμπτη και Παρασκευή στις 20.30, Σάββατο στις 18.00 και 20.30 και Κυριακή στις 19.00. Από τις 5 Φεβρουαρίου η παράσταση μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη, στο θέατρο Εγνατία.
Η «Κατερίνα» τελειώνει


Τελευταίες παραστάσεις για την «Κατερίνα» του Γιώργου Νανούρη που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Αύγουστου Κορτώ. Με τη Λένα Παπαληγούρα στον ρόλο της Κατερίνας. Στο θέατρο Θησείο, ως τις 31/1/2016. Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 21.00, Σάββατο και Κυριακή στις 21.30.
«Εμιγκρέδες» του Μρόζεκ


Το έργο του πολωνού δραματουργού Σλάβομιρ Μρόζεκ «Εμιγκρέδες» σκηνοθετεί η Γιολάντα Μαρκοπούλου στη Β’ σκηνή του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας, σε μια σύγχρονη εκδοχή. Παίζουν: Προμηθέας Αλειφερόπουλος και Θάνος Τοκάκης. Πρεμιέρα το Σάββατο, 30 Ιανουαρίου, στις 21.00. Παραστάσεις: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 21.00 και Κυριακή 19.00.
«Smiley» στο Αβατον


Tο «Smiley» του Guillem Clua παρουσιάζεται στο θέατρο Αβατον κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00 με τον Δημήτρη Μακαλιά και τον Μίνωα Θεοχάρη σε σκηνοθεσία του Μάνου Πετούση.
Ο Καμπανέλλης στη γειτονιά του


Στην Κυψέλη, τη γειτονιά του, και συγκεκριμένα στον Πολυχώρο Τέχνης Αλεξάνδρεια, ανεβαίνουν δύο μονόπρακτα του Ιάκωβου Καμπανέλλη: «Ενας «Πανηγυρικός» και ένας «Επικήδειος»» σε σκηνοθεσία του Βασίλη Κατσικονούρη με τον Βασίλη Βλάχο. Η πρεμιέρα θα δοθεί σήμερα, Κυριακή, 24 Ιανουαρίου. Παραστάσεις κάθε Κυριακή (18.30) και Δευτέρα (20.30).
ΟΠΕΡΑ

«Μαντάμα Μπατερφλάι»


Η δημοφιλής όπερα του Πουτσίνι «Μαντάμα Μπατερφλάι» παρουσιάζεται από την Εθνική Λυρική Σκηνή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Τελευταίες παραστάσεις στις 24, 27 και 29/1, στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, στις 20.00.

ΜΕΤΑΔΟΣΗ
«Το ημέρωμα της στρίγγλας»


Το μπαλέτο του Ζαν Κριστόφ Μαγιό «Το ημέρωμα της στρίγγλας», βασισμένο στο ομώνυμο σαιξπηρικό έργο και σε μουσική Ντμίτρι Σοστακόβιτς, μεταδίδεται απευθείας από το θέατρο Μπαλσόι της Μόσχας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Στις 24/1 στις 17.00.
EΚΔΗΛΩΣΗ
Επέτειος με Σαββόπουλο


Η Σχολή Μωραΐτη, στο πλαίσιο του εορτασμού των 80 χρόνων και έπειτα από πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων, διοργανώνει συναυλία με τον Διονύση Σαββόπουλο, τη χορωδία του Σχολείου και την ορχήστρα της Στ’ Δημοτικού. Θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο του Σχολείου, σήμερα, Κυριακή 24 Ιανουαρίου, στις 19.00. Τα έσοδα από τη συναυλία (τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ) θα διατεθούν στην οργάνωση Μαζί για το Παιδί.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Θερινό Πανεπιστήμιο


Ανακοινώνεται αύριο Δευτέρα 25 Ιανουαρίου στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Αμαλίας 8) το πρόγραμμα του 2ου Θερινού Πανεπιστημίου «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ» που θα διοργανώσει το εφετινό καλοκαίρι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, σε συνεργασία και με την υποστήριξη διακεκριμένων ελληνικών και διεθνών φορέων (Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γραφείο Ελλάδος, Ενωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων κ.ά.).
ΜΟΥΣΙΚΗ
Happy Dog Project στα Εξάρχεια


Με 16 χρόνια πορείας οι Happy Dog Project ως συγκρότημα και 12 από το πρώτο τους δισκογραφικό βήμα γνωρίζουν πολύ καλά πώς να «λειτουργούν» στη σκηνή. Από το 2014 άλλαξαν σελίδα με περισσότερο funky και ολίγον afro ήχο με hip-hop «παρεμβάσεις». Περισσότερα το Σάββατο 30/1 στο Floral στα Εξάρχεια. Ωρα έναρξης: 22.30.
Σουίνγκ στην Πατησίων


Οι Swingin’ Cats συναντιούνται την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου στη σκηνή του ΙΛΙΟΝ PLUS με τους Jazzmatazz δημιουργώντας μια μεγάλη παρέα 14 μουσικών σε ακόμη ένα Swing Party. Ωρα έναρξης: 22.00.
Fusion – jazz στο ΑΘΗΝΑ Live


Πιστό στο ραντεβού του με τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς Jazz – Fusion σκηνής, το ΑΘΗΝΑ Live παρουσιάζει τους ARISTOCRATS, την προσεχή Παρασκευή (21.30) και Σάββατο (22.30). Κιθάρα, μπάσο και ντραμς στις καλύτερές τους ηλεκτρικές στιγμές.
ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Ο Πέτρος Φιλιππίδης στον Ιανό


Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Πέτρος Φιλιππίδης είναι ο καλεσμένος του Νίκου Θρασυβούλου στις «Θεατρικές Συναντήσεις στο cafe του ΙANOY» (Σταδίου 24, τηλ. 210 32 17 917) τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου στις 20.30. Μια συζήτηση για την τέχνη, την κοινωνία, τη ζωή. Είσοδος ελεύθερη.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ