Βαθμολογία: 5: εξαιρετική, 4: πολύ καλή, 3: καλή, 2: ενδιαφέρουσα, 1: μέτρια, 0: απαράδεκτη, _: χωρίς άποψη
——————————————
ΠΡΟΣΟΧΗ: Επειδή λόγω των εορταστικών ημερών πολλές αίθουσες δεν θα λειτουργήσουν συνιστούμε τηλεφωνική επικοινωνία πριν από την έξοδό σας.
——————————————
Νεονουάρ σε στιλ γουέστερν
Η ιστορία της ταινίας «Νυχτερινή καταδίωξη» («Run all night», ΗΠΑ, 2015) τοποθετείται στη σύγχρονη Νέα Υόρκη, με το φόντο σχεδόν εξ ολοκλήρου νυχτερινό και το σενάριο να ακολουθεί με συνέπεια τους κώδικες των ταινιών στις οποίες δύο (συνήθως) άνδρες –με ή χωρίς κοινό παρελθόν –είναι καταδικασμένοι να έρθουν κάποια στιγμή σε σύγκρουση. Και όταν οι δύο αυτοί άνδρες είναι ο Λίαμ Νίσον και ο Εντ Χάρις, από τις πιο γοητευτικές φιγούρες μεσηλίκων του αμερικανικού κινηματογράφου, τότε ξέρεις ότι το αποτέλεσμα κατά πάσα πιθανότητα θα σε δικαιώσει. Και αυτό ακριβώς γίνεται: οι δύο ηθοποιοί ενώνουν παθιασμένα τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία μιας «μικρής» αλλά νευρικής περιπέτειας που παντρεύει ατμοσφαιρικά το νουάρ με το γουέστερν. Μετά τον εξαιρετικό «Αγνωστο» και το ικανοποιητικό «Non-Stop», η «Νυχτερινή καταδίωξη» σηματοδοτεί επίσης την τρίτη συνεργασία του Ιρλανδού Νίσον με τον ισπανό σκηνοθέτη Χάουμε Κολέ Σερά (από Κυριακή του Πάσχα).
Βαθμολογία: 3
ΑΘΗΝΑ: ΟΛΑ ΤΑ VILLAGE – ODEON KOSMOPOLIS – ODEON STARCITY – STER ΙΛΙΟΝ – ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ –ΑΘΗΝΑΙΟΝ CINEPOLIS ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΕΛΛΩ –ΝΑΝΑ – ΑΙΓΛΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙ – ΤΡΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΑΝΟΙΞΗ ΧΑΪΔΑΡΙ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: VILLAGE COSMOS – VILLAGE ΛΙΜΑΝΙ – STER ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ODEON ΠΛΑΤΕΙΑ
———————————
Σπουδαστικά πειράματα
H ποιητική αλληγορία «Υπόσχεση» (TAR/The color of time, ΗΠΑ) που ασχολείται με τη ζωή του βραβευμένου με Πούλιτζερ αμερικανού ποιητή Σ. Κ. Γουίλιαμς σκηνοθετήθηκε από 11 σπουδαστές κινηματογράφου με πρωταγωνιστή στον ρόλο του ποιητή τον καθηγητή τους, Τζέιμς Φράνκο. Κάθε μαθητής επέλεξε ένα ποίημα του Γουίλιαμς και το αποτέλεσμα είναι μια συρραφή από ανήσυχες πειραματικές εικόνες που θυμίζουν κάπως ατμόσφαιρα από το «Δέντρο της ζωής» και άλλων πρόσφατων ταινιών του Τέρενς Μάλικ. Συμπρωταγωνιστούν οι Τζέσικα Τσαστέιν, Μίλα Κούνις (από Κυριακή του Πάσχα).
Βαθμολογία: 2
ΑΘΗΝΑ: ΤΡΙΑΝΟΝ
———————————
Ερωτικές κοινοτοπίες
Η «Εξαφάνιση της Eleanor Rigby: Εκείνη» («The disappearance of Eleanor Rigby: Her», ΗΠΑ, 2014) είναι το πρώτο από τα δύο μέρη της ιστορίας ενός ζευγαριού. Η συγκεκριμένη είναι ειπωμένη μέσα από τη ματιά της κοπέλας (Τζέσικα Τσαστέιν) αλλά το αποτέλεσμα, τελικά είναι μια μάλλον φλύαρη διαδρομή στους δρόμους της Νέας Υόρκης, ποτισμένη από κοινοτοπίες. Πρώτη απόπειρα του σκηνοθέτη Νεντ Μπένσον στη μεγάλου μήκους δημιουργία, σε κάνει να αναρωτιέσαι τι αλήθεια μπορείς ακόμα να περιμένεις από τη δεύτερη ταινία του διπτύχου, το «Εκείνος» που είναι ειπωμένη από την πλευρά του άνδρα (Τζέιμς Μακ Αβόι). (Από Μεγάλη Πέμπτη.)
Βαθμολογία: 2
ΑΘΗΝΑ: ΑΒΑΝΑ – ΙΝΤΕΑΛ – ΓΑΛΑΞΙΑΣ – ΣΠΟΡΤΙΓΚ –ΣΙΝΕΑΚ
———————————
Ξαναδείτε Πολάνσκι!
Στο κουραστικό (και εκνευριστικό) θρίλερ δωματίου «Babadook: Οι σελίδες του τρόμου» (Αυστραλία, 2014) της Τζένιφερ Κεντ, η Εσι Ντέιβις υποδύεται μια μητέρα που προσπαθεί να «τιθασεύσει» τον πιθανότατα δαιμονισμένο εξάχρονο γιο της (Νόα Γουάιζμαν). Παρά τις πολλές καλές κριτικές που η ταινία δέχτηκε στο εξωτερικό, στην πραγματικότητα δεν είναι παρά μια άσκηση πάνω στην «Αποστροφή» του Ρόμαν Πολάνσκι και αποδεικνύει περίτρανα ότι κάποια πράγματα είναι αξεπέραστα (από Κυριακή του Πάσχα).
Βαθμολογία: 1
ΑΘΗΝΑ: ODEON KOSMOPOLIS ΜΑΡΟΥΣΙ – ODEON STARCITY – STER IΛION –ΟΛΑ ΤΑ VILLAGE – ΑΑΒΟΡΑ –ΑΕΛΛΩ – ΑΘΗΝΑΙΟΝ CINEPOLIS ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΣΤΟΡ – ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ – ΝΑΝΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: VILLAGE COSMOS – STER ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ODEON ΠΛΑΤΕΙΑ
———————————
Προβάλλονται επίσης
Το θρίλερ «Η επιστροφή των νεκρών» (The Lazarus effect, 2015, HΠΑ) του Ντέιβιντ Γκελμπ, με τους Ολίβια Γουάιλντ, Ντόναλντ Γκλόβερ. Οταν ένας ιός που υποτίθεται ότι είναι φτιαγμένος για να βοηθά ανθρώπους σε κώμα αποδεικνύεται ότι μπορεί να αναστήσει νεκρούς, τα πράγματα τίθενται εκτός ελέγχου (από Κυριακή του Πάσχα).
Βαθμολογία: _
ΑΘΗΝΑ: VILLAGE MALL –NANA ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: VILLAGE COSMOS –STER ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
———————————
Τα ιταλικά κινούμενα σχέδια «WINX CLUB: Το μυστήριο του ωκεανού» (WINX CLUB: The mystery of the abyss, 2015, Iταλία) του Ιτζίνιο Στάφι. Εντάσσονται στη «σειρά» ταινιών με τις ισχυρές νεράιδες (από Κυριακή του Πάσχα).
Βαθμολογία: _
ΑΘΗΝΑ: ODEON KOSMOPOLIS ΜΑΡΟΥΣΙ – ODEON STARCITY – STER IΛION –ΟΛΑ ΤΑ VILLAGE –ΑΕΛΛΩ – ΑΘΗΝΑΙΟΝ – ΑΘΗΝΑΙΟΝ CINEPOLIS ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΙΓΛΗ – ΒΑΡΚΙΖΑ – ΖΕΑ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ – ΚΗΦΙΣΙΑ – ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ – ΝΑΝΑ – ΟΣΚΑΡ – ΣΙΝΕ ΑΝΟΙΞΙΣ – ΣΠΟΡΤΙΓΚ – ΤΡΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ –ΦΟΙΒΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ –VILLAGE COSMOS –VILLAGE ΛΙΜΑΝΙ – STER ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ –ODEON ΠΛΑΤΕΙΑ
———————————