Τα βινύλια και τα πικάπ επιστρέφουν σιγά-σιγά στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι πωλήσεις τους αρχίζουν να ανεβαίνουν ενώ και οι έλληνες φίλοι τους δεν τους έχουν γυρίσει την πλάτη. Αντιθέτως είναι εδώ και το γιορτάζουν. Το τριήμερο Vinyl is Back διοργανώνεται από τις 7 ως και τις 9 Μαρτίου, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι.
Το Vinyl is Back φέρνει τους δίσκους 33 στροφών στο επίκεντρο για τρίτη συνεχή φορά, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους φίλους του βινυλίου να διαλέξουν τα αγαπημένα τους άλμπουμ ανάμεσα σε χιλιάδες τίτλους. Στην εκδήλωση θα φιλοξενηθούν καταστήματα δίσκων, ιδιώτες συλλέκτες, αλλά και δισκογραφικές εταιρείες που κυκλοφορούν βινύλια καθώς και όλα τα νέα μοντέλα πικάπ, ενισχυτών, πλυντήρια δίσκων, αξεσουάρ και ό,τι άλλο μπορεί να ενδιαφέρει τους μουσικόφιλους. Παράλληλα θα υπάρχουν χιλιάδες τίτλοι σπάνιων αλλά και καινούργιων κόμικς.
Ταυτόχρονα προγραμματίζονται μια σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις, live εμφανίσεις συγκροτημάτων που «χαράζουν» τις φιλοδοξίες και τις εμπνεύσεις τους στα αυλάκια των βινυλίων και γενικά δραστηριότητες που θα φέρουν πιο κοντά τον επισκέπτη στο βινύλιο. Κύριος στόχος του Vinyl is Back είναι να συστήσει το βινύλιο στη σημερινή γενιά, αλλά και στις επόμενες που δεν έχουν έρθει σε επαφή μαζί του ως σήμερα.
Για να γίνει όμως κανείς συλλέκτης βινυλίου υπάρχουν και κάποιοι κανόνες. Αν τους ακολουθήσετε θα γίνετε από τους καλύτερους συλλέκτες.
Ο δωδεκάλογος του συλλέκτη


  • Μην αφήσεις δίσκο που σε ενδιαφέρει πραγματικά στο ράφι γιατί όταν ξαναπάς να τον βρεις δεν θα υπάρχει!
  • Οσο καιρό και αν ψάχνεις έναν δίσκο και δεν τον βρίσκεις, μόλις τον ανακαλύψεις θα τον ξαναβρείς σύντομα κι άλλες φορές και σε καλύτερη τιμή!
  • Οταν αγοράζεις μεταχειρισμένο δίσκο να ελέγχεις πάντα την κατάστασή του.
  • Οταν αγοράζεις σφραγισμένο δίσκο να τον ανοίγεις προτού φύγεις από το δισκάδικο γιατί πολλές φορές είναι στραβός…
  • Μη λαμβάνεις σοβαρά υπόψη τις δισκοκριτικές.
  • Να τσεκάρεις τις τιμές των δίσκων στα δισκάδικα γιατί μπορεί να βρεις τον ίδιο δίσκο, στην ίδια κατάσταση, σε διαφορετική τιμή στο κάθε δισκάδικο.
  • Να μη στριμώχνεις τους δίσκους σου στο ράφι γιατί θα στραβώσουν. Να αφήνεις έναν «αέρα» τέτοιον ώστε να μπαινοβγαίνουν με σχετική ευκολία τα άλμπουμ από τη δισκοθήκη.
  • Στην άκρη του ραφιού με τους δίσκους να βάζεις ένα σκέτο εξώφυλλο ώστε να μειώνεις την πιθανότητα να στραβώσουν ο πρώτος και ο τελευταίος δίσκος του ραφιού.
  • Τους μεταχειρισμένους και σκονισμένους δίσκους να τους πλένεις με χλιαρό νερό και με ένα σφουγγαράκι με λίγο αφρό από υγρό καθαρισμού πιάτων, να τους σκουπίζεις ελαφρά σε κυκλική κίνηση όπως είναι τα αυλάκια του δίσκου και εν συνεχεία να τους ξεπλένεις με πολύ νερό.
  • Να χρησιμοποιείς κόλλα σε όσα σημεία μπορεί να κολληθεί το εξώφυλλο ή το εσώφυλλο του δίσκου, αλλά η κόλλα να έρχεται πρώτα σε επαφή με το δάχτυλο του χεριού και με αυτό να κάνεις τη δουλειά γιατί η κόλλα εξαπλώνεται και θα τα κάνεις μαντάρα!
  • Να χρησιμοποιείς αναπτήρα για να ξεκολλήσεις τις τιμές από το εξώφυλλο του δίσκου. Η φωτιά να έρχεται σε απόσταση κοντινή με την τιμή ώστε να ζεσταθεί και να ξεκολλήσει εύκολα.
  • Μην προσπαθήσεις να ξεκολλήσεις μεγάλα αυτοκόλλητα ή ετικέτες από promo δίσκους στο κάτω μέρος του εξωφύλλου γιατί δεν θα τα καταφέρεις…

πότε & πού:

ΚΤΙΡΙΟ Δ12 «ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟ» (ΠΕΙΡΑΙΩΣ 100, ΓΚΑΖΙ). ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ

Ωρες λειτουργίας:

Παρασκευή 7 Μαρτίου: 5μ.μ. – 10μ.μ.

Σάββατο 8 Μαρτίου: 11π.μ. – 9μ.μ.

Κυριακή 9 Μαρτίου: 11π.μ. – 9μ.μ.

https://www.facebook.com/events/393463687464551

www.vinylisback.gr

Δημοσιεύτηκε στο Helios Plus στις 20 Φεβρουαρίου 2014

    HeliosPlus