Γιατί γράφουμε και γιατί διαβάζουμε ποίηση; Τι μας προσφέρει; Γιατί αντέχει ο ποιητικός λόγος; Ποιος ο ρόλος της ποίησης στην εποχή της κρίσης; Αυτά και άλλα θέματα σχετικά με την ποίηση θα συζητηθούν σε κύκλο επτά μηνιαίων συναντήσεων, με τον γενικό τίτλο «Γιατί η ποίηση;», που έχει προγραμματίσει το λογοτεχνικό περιοδικό Μανδραγόρας.

Στις συναντήσεις σύγχρονοι έλληνες ποιητές από πολλές διαφορετικές γενιές θα διαβάσουν ποιήματά τους και θα συζητήσουν για την ποίηση μεταξύ τους και με το κοινό. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται τη δεύτερη Τρίτη κάθε μήνα, στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο εκδηλώσεων Νοsotros (Θεμιστοκλέους 66, Εξάρχεια).
Στην πρώτη συνάντηση, την Τρίτη 13 Νοεμβρίου, στις 8.30μ.μ. συμμετέχουν και διαβάζουν ποιήματά τους οι ποιητές: Τίτος Πατρίκιος, Γιώργος Δουατζής, Παναγιώτης Αρβανίτης και Έλενα Ψαρρέα. Συντονίζει ο Κώστας Κρεμμύδας.
Στην επόμενη συνάντηση, την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου, διαβάζουν οι ποιητές: Γιώργος Μαρκόπουλος, Δημήτρης Αθηνάκης, Βικτωρία Καβουριάρη και Νίκος Σαββάκης. Συντονίζει η Έλενα Ψαρρέα.
Την Τρίτη 8 Ιανουαρίου, διαβάζουν ποιήματά τους και συζητούν για την ποίηση οι ποιητές: Ζέφη Δαράκη, Ιωσήφ Βεντούρας, Θωμάς Ιωάννου. Συντονίζει η Ξένη Σκαρτσή.
Τα πρακτικά των επτά συναντήσεων θα δημοσιευθούν, μετά την ολοκλήρωσή τους, στο περιοδικό Μανδραγόρας.