Ένα μικρό δάκρυ έτρεξε από τα μάτια της Εσθήρ. Η τραγική ερωτική ιστορία μεταξύ της Άννας Καρένινα και του γοητευτικού εραστή της κόμη Βρόνσκι τη συγκλόνιζε πάντα. Έριξα μια γρήγορη ματιά στον Αντώνη και τη Γεωργία Σαμαρά. Το πρωθυπουργικό ζεύγος παρακολουθούσε την ταινία η οποία βασίζεται στο κλασικό μυθιστόρημα του Λέοντος Τολστόι, με μεγάλη προσοχή.

Βράδυ Κυριακής 3 Φεβρουαρίου, λίγο μετά τις οχτώ και ο prime minister με τη σύζυγό του επέλεξαν να επισκεφθούν ένα από τους αγαπημένους τους κινηματογράφους στην περιοχή της Κηφισιάς. Ντυμένοι casual, άνετοι, χαλαροί «βυθίστηκαν» στις πολυθρόνες τους και την μαγεία της εντυπωσιακής παραγωγής «Άννα Καρένινα» η οποία φέρει την υπογραφή του Τζο Ράιτ.

Η Εσθήρ παρατήρησε ότι ο πρωθυπουργός φαινόταν ξεκούραστος παρά το δύσκολο ταξίδι στο Κατάρ και τις συνεχείς επαφές με εμίρηδες, πρίγκιπες και διάφορους άλλους κελεμπιοφορούντες. Έδειχνε γοητευμένος από την πρωταγωνίστρια Κίρα Νάιτλι ιδιαίτερα όταν ο σκηνοθέτης τής έκανε γκρο πλαν και αναδείκνυε μοναδικά τα υγρά μελαγχολικά μάτια της και την πορσελάνινη επιδερμίδα της. Έσκυψε διακριτικά στο αυτί μου και με ρώτησε αν γνωρίζω για κάποια επίσκεψη του prime minister στο Μουσείο της Ντόχας όπου βρίσκεται ο περιβόητος πίνακας του Σεζάν «Οι Χαρτοπαίκτες». Ένας πίνακας με ελληνικό ενδιαφέρον και ένα story γεμάτο σασπένς, glamour και καταθέσεις εκατομμυρίων δολαρίων να τον ακολουθεί.

Η ελληνική εφοπλιστική οικογένεια Εμπειρίκου τον πούλησε στον Εμίρη Χαμάντ μπιν Καλιφά αλ Θάνι. Της απάντησα ότι δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο αν και ο prime minister τρέφει μια αδυναμία στα κλασικά εικαστικά αριστουργήματα. Αντίθετα με την στενή μου φίλη η οποία μπερδεύει τις κυρίες με τα ομπρελίνα του Ρενουάρ με τα… ηλιοτρόπια του Βαν Γκόγκ. Μετά το τέλος της ταινίας το ζεύγος Σαμαρά αναχώρησε.

Η φρουρά ήταν πολύ διακριτική, σχεδόν «αόρατη» και στο εσωτερικό του κινηματογράφου και στον εξωτερικό χώρο. Πληροφορίες μου αναφέρουν ότι ο prime minister και η σύζυγός του επισκέφθηκαν δημοφιλή ταβέρνα στην περιοχή της Κηφισιάς για να δειπνήσουν.

O Άντονι και οι ταινίες Τζέιμς Μποντ

Η Εσθήρ βγήκε τρέχοντας από την κινηματογραφική αίθουσα. Κατευθύνθηκε στο ταμείο και πλήρωσε για δεύτερη φορά το αντίτιμο του εισιτηρίου. Επιθυμούσε να παρακολουθήσει και την νυχτερινή προβολή της ταινίας. Τα κοστούμια τα οποία φορούσε η ωραία, elegant πρωταγωνίστρια Κίρα Νάιτλι ήταν εξαιρετικά.

Η στενή μου φίλη επιθυμούσε να «αντιγράψει» ένα μαγευτικό κοστούμι της star σε midnight blue, σχεδιασμένο από τη Ζακλίν Ντουράν. Την παρέπεμψα στην αμερικανική Vogue και στην εξαιρετική φωτογράφιση των πρωταγωνιστών του πολυσυζητημένου φιλμ από τον «πολύ» Μάριο Τεστίνο. Η Κίρα ντυμένη με κατάλευκα ρούχα της Chanel γεμάτα φτερά, ο κινηματογραφικός σύζυγος Τζουντ Λο με παλτό Rag & Bone, πουκάμισο Yohji Yamamoto και παντελόνια Dolce & Gabbana. Όσο για τον γοητευτικό εραστή τον οποίο υποδύεται ο Άαρον Τέιλορ-Τζόνσον, η fashion editor Ταμπίθα Σίμονς είχε επιλέξει Prada.

Απαγορευμένοι έρωτες, ωραίοι, λαμπεροί πρωταγωνιστές, κρυστάλλινα ποτήρια με κόκκινο κρασί, οι ήχοι της μουσικής του Ντάριο Μαριανέλι. Μας ταξίδεψε για λίγη ώρα, μακριά από τα προβλήματα της πτωχής εξαθλιωμένης Ελλάδας. Είμαι σίγουρη ότι και ο prime minister ξέφυγε για λίγο από τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει. Αν και νομίζω ότι θα του άρεσε να παρακολουθήσει μια ακόμα εκρηκτική περιπέτεια του πράκτορα 007. Ο πρωθυπουργός είναι λάτρης των ταινιών Τζέιμς Μποντ. Έχει παρακολουθήσει ολόκληρη την σειρά περιπετειών του θρυλικού Βρετανού πράκτορα.

Ο υπουργός και το dinner που αναβλήθηκε

Μαθαίνω ότι ένα από τα πλέον προβεβλημένα πρόσωπα της κυβέρνησης αναγκάστηκε να ακυρώσει dinner (oh! Yes! καθιστό δείπνο με όλα τα «τελετουργικά»: πρώτο, δεύτερο πιάτο, λευκά και κόκκινα κρασιά, επιδόρπιο μιλφέιγ με παγωτό) με την ευκαιρία των γενεθλίων του. Ο υπουργός ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά στον πρωθυπουργό και συχνά-πυκνά προκαλεί την «μήνιν» των συναδέλφων του της Νέας Δημοκρατίας προετοίμαζε εορταστικό-«happy birthday» dinner το βράδυ της Κυριακής 3 Φεβρουαρίου. Πολύ γνωστό μάλιστα εστιατόριο θα άνοιγε τις πόρτες του ειδικά για το δείπνο του υπουργού. Τις Κυριακές είναι πάντα κλειστό. Το Σάββατο το μεσημέρι και ενώ οι προετοιμασίες ήταν στο φουλ ο minister ειδοποίησε ότι το δείπνο έπρεπε να ακυρωθεί. Οι μεγαλύτεροι στην ηλικία υπουργοί και βουλευτές τον συμβούλεψαν να το αναβάλλει . «Δεν είναι εποχές για τέτοια» του είπαν. «Να είσαι σίγουρος ότι μια τέτοια γιορταστική βραδιά μέσα σε αυτές τις δύσκολες εποχές που διανύουμε θα σου γυρίσει boomerang!», τόνιζαν. O minister κούνησε το κεφάλι του με τα πλούσια γκρίζα μαλλιά… Κατάλαβε ότι είχαν δίκιο. Ίσως κάποια άλλη φορά! Ίσως…