Το Κοινωνικό Μαγειρείο του δήμου Γλυφάδας άνοιξε τις πόρτες του την Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013, για να εξυπηρετεί καθημερινά τουλάχιστον 80 οικογένειες της πόλης που έχουν ανάγκη υποστήριξης. Τα εγκαίνια του Κοινωνικού Μαγειρείου, που βρίσκεται Αριστοτέλους 29 και Αριστίππου, έγιναν παρουσία του δημάρχου κ. Κώστα Κόκκορη, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων φορέων και κατοίκων της περιοχής, ενώ προηγήθηκε αγιασμός από το Μητροπολίτη Γλυφάδας κ.κ. Παύλο.
«Με στόχο την έμπρακτη στήριξη των συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα, προχωρήσαμε σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, στην δημιουργία κοινωνικών δομών όπως Φαρμακείο, Παντοπωλείο, Ιατρείο, Φροντιστήριο, Τράπεζα Χρόνου, Γραφείο Διαμεσολάβησης. Σήμερα εγκαινιάζουμε μια ακόμη δομή, το κοινωνικό Μαγειρείο, χώρο, όπου θα γίνεται η παρασκευή γευμάτων για κατοίκους της πόλης μας που αδυνατούν να διασφαλίσουν το καθημερινό γεύμα» είπε ο δήμαρχος στην διάρκεια της τελετής των εγκαινίων. Η διανομή των γευμάτων θα γίνεται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο.
Θεμέλιο λίθο της κοινωνικής πολιτικής του δήμου Γλυφάδας χαρακτήρισε ο κ. Κόκκορης τον εθελοντισμό. «Αποτελεί κορυφαία πράξη ανάδειξης της αγάπης και του σεβασμού προς το συνάνθρωπο, κινητήρια δύναμη που καθιστά τον καθένα μας ενεργό πολίτη» είπε χαρακτηριστικά, εξηγώντας πως «η συμμετοχή των πολιτών και των επιχειρήσεων που προσφέρουν τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τη στήριξη του Παντοπωλείου και του Φαρμακείου, η εθελοντική προσφορά των Ιατρών για τη λειτουργία του Ιατρείου και αντίστοιχα των εκπαιδευτικών για τη λειτουργία του Φροντιστηρίου αποτελούν έμπρακτη απόδειξη της «άνθισης» του εθελοντισμού στο δήμο μας».