Το πρόγραμμά μας είναι κοστολογημένο σε ευρώ τόνισε στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς. Θέλουμε να αλλάξουμε το πρόγραμμα και ταυτόχρονα να μείνουμε στο ευρώ, υπογράμμισε, εξαπολύοντας επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για καταγγελία του μνημονίου εν γνώσει του ότι αυτό οδηγεί σε έξοδο από το ευρώ με τις γνωστές συνέπειες που θα καταλήξουν σε συνθηκολόγηση και σε δέκα μνημόνια, σημείωσε.

Ο κ. Σαμαράς απαντώντας σε σχετική ερώτηση υπογράμμισε πως είναι πρώτο κόμμα μετά την 17η Ιουνίου θα αναλάβει την πρωθυπουργία και αναρωτήθηκε: γιατί κατεβαίνει κανείς στις εκλογές, για να γίνει πρωθυπουργός κάποιος που δεν θα έχει εκλεγεί;

Αναφέρθηκε στο δημοψήφισμα της Ιρλανδίας για να τονίσει πως και εκεί υπήρχε ένας λαός που είχε υποφέρει αλλά διάλεξε να παραμείνει στο ευρώ και όχι το δρόμο της ανευθυνότητας.

Σε διαδοχικές ερωτήσεις για τους πιθανούς εταίρους για το σχηματισμό κυβένησης απάντησε: «Δεν πάει άλλο. Πρέπει να βγει κυβέρνηση. Το πιστεύω πως αυτό θα γίνει. Δεν μπορούμε όμως να βάζουμε όρους εκ του προοιμίου όπως ο κ. Βενιζέλος που μιλάει για κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης. Τι θα γίνει αν κάποιος δεν θέλει να μπει;» αναρωτήθηκε και πρόσθεσε: «Να μην ρίξουμε την ευθύνη ο ένας στον άλλον. Να σχηματισθεί κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, με υποχωρήσεις όπου πρέπει για να υπάρξει αλλά με απαραίτητες προϋποθέσεις την παραμονή στο ευρώ και την αλλαγή του μνημονίου».

Σε νέα ερώτηση για τι θα κάνει μετά τις εκλογές είπε ότι δεν θέλει να πάμε ξανά σε εκλογές και πως πιστεύει ότι μπορεί να βρεθούν σημεία σύγκλισης για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Σχολιάζοντας την χθεσινή απάντηση του κ. Τσίπρα πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδιο Β’ αλλά δεν το λέει για να μην το μάθει ο αντίπαλος αναρωτήθηκε: «καλά τι θα ψηφίσει ο λαός, γουρούνι στο σακί;»

Σε κάθε αναφορά του ο κ. Σαμαράς τόνιζε την αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ και ανέφερε και μια ομιλία σε συνέδριο της νεολαίας του Συνασπισμού στην οποία υπήρχαν αναφορές για το κομμουνιστικό μοντέλο που δεν απέτυχε επειδή δεν εφαρμόστηκε για να αναρωτηθεί: «Θέλουμε να γίνουμε Κούβα και Βενεζουέλα;»

Πολλοί μέσα στην Ευρώπη θα ικανοποιηθούν αν η Ελλάδα προσπαθήσει να εκβιάσει γιατί τη θέλουν μαύρο πρόβατο και θα μας δείξουν την έξοδο, επισήμανε για να δηλώσει ότι μόνος δρόμος είναι η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου.

Ας πάει ο ΣΥΡΙΖΑ στον Αγιο Παντελεήμονα και στην Πάτρα για να αντιληφθεί τι σημαίνει «νόμος και τάξη» είπε απαντώντας σε ερώτηση για το αν η ΝΔ έχει «δεξιά ατζέντα». Είναι δυνατόν να είμαι εγώ κακός και όχι η συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ που επικροτεί τον Κουφοντίνα αναρωτήθηκε.

Πρέπει να διώξουμε το φόβο από τους Ελληνες και να εμπεδώσουμε την ασφάλεια τόνισε. «Εμείς θα ανακαταλάβουμε τις πόλεις» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι θα καταργηθεί ο νόμος Ραγκούση για τους μετανάστες. Επανέλαβε τη δήλωσή του ότι «θα βγάλει τις κουκούλες».

Τάχθηκε υπέρ της ρύθμισης για τους δανειολήπτες των Τραπεζών όταν η δόση υπερβαίνει το 30% του μηνιαίου εισοδήματός τους.

Αναφέρθηκε σε αναγκαίες θεσμικές αλλαγές, για το πόθεν έσχες των πολιτικών (δήμευση περιουσίας αν βρεθεί κάποιος να έχει περισσότερα εισοδήματα από αυτά που δηλώνει), για την ασυλία των βουλευτών και για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Είναι ανάγκη να υπάρξει χρονική επέκταση στη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας είπε και υποσχέθηκε απλοποίηση της διαδικασίας για την έγκριση των νέων επενδύσεων. Ολο το πρόγραμμα της ΝΔ είναι προσανατολισμένο στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πια θέματα του μνημονίου θα επαναδιαπραγματευθεί είπε ότι θα ζητήσει παράταση για την εφαρμογή των περικοπών έως το 2016 και να γίνει πιο δίκαιο το χαράτσι. Τάχθηκε υπέρ του «μικρότερου και εξυπνότερου κράτους χωρίς απολύσεις». Τα όποια χρήματα θα προέλθουν από το σπάταλο κράτος και επανέλαβε: όχι άλλη μείωση μισθών, όχι άλλοι φόροι. Δεν συζητώ για μοντέλο μισθών Βουλγαρίας ή Πορτογαλίας κατέληξε.