Επιστροφή στην Τέχνη

Χίλιοι έλληνες καλλιτέχνες και περίπου άλλοι τόσοι από το εξωτερικό, σε συνεργασία με διεθνείς πολιτιστικούς οργανισμούς, θα συναντηθούν για να επαναφέρουν την τέχνη στο επίκεντρο

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου είναι έτοιμο να ξεδιπλωθεί ξανά στην πλήρη του μορφή: Δύο χρόνια μετά την πανδημία, το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός της χώρας έρχεται να σηματοδοτήσει την επιστροφή στην κανονικότητα, προσφέροντας περισσότερες από εξήντα συνολικά εκδηλώσεις. Θέατρο, όπερα, συναυλίες κλασικής και σύγχρονης μουσικής, χορός, συζητήσεις, αφιερώματα βρίσκουν τη θέση τους στην Επίδαυρο, μεγάλη και μικρή, στο Ηρώδειο και στους χώρους της Πειραιώς 260. Χίλιοι έλληνες καλλιτέχνες και περίπου άλλοι τόσοι από το εξωτερικό, σε συνεργασία με διεθνείς πολιτιστικούς οργανισμούς, θα συναντηθούν για να επαναφέρουν την τέχνη εκεί όπου είναι η θέση της: στο επίκεντρο. Με την καλλιτεχνική διευθύντρια Κατερίνα Ευαγγελάτου στο τιμόνι, επικεφαλής μιας μεγάλης ομάδας, το 67ο Φεστιβάλ σηκώνει αυλαία στις αρχές Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 20 Αυγούστου.

«Το Βήμα» παρουσιάζει σήμερα μια επιλογή από όλα όσα θα δούμε και θα ακούσουμε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου (το πλήρες πρόγραμμα στην επίσημη ιστοσελίδα aefesival.gr).

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη συνδρομή;Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.