Θεσσαλονίκη: 70χρονη εξαπατήθηκε από ψεύτικους τεχνικούς του ΔΕΔΔΗΕ – Έκλεψαν σχεδόν 500.000 ευρώ

Θύμα τηλεφωνικής απάτης έπεσε στη Θεσσαλονίκη 70χρονη, που παραπλανήθηκε από άτομα που παρίσταναν τεχνικούς του ΔΕΔΔΗΕ και απέσπασαν από το σπίτι της 450 λίρες, 10.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 100.000 ευρώ.

Θεσσαλονίκη: 70χρονη εξαπατήθηκε από ψεύτικους τεχνικούς του ΔΕΔΔΗΕ – Έκλεψαν σχεδόν 500.000 ευρώ

Θύμα εξαπάτησης έπεσε στη Θεσσαλονίκη μια 70χρονη, καθώς σύμφωνα με την καταγγελία της στο Α.Τ Πυλαίας-Χορτιάτη άτομα που παρίσταναν τους τεχνικούς του ΔΕΔΔΗΕ την έπεισαν να βγάλει στην εξώπορτα, κοσμήματα, λίρες και μετρητά.

Σύμφωνα με τη δήλωση της παθούσας, οι δράστες απέσπασαν 450 λίρες Αγγλίας, 10.000 ευρώ μετρητά και χρυσαφικά κοσμήματα αξίας 100.000 ευρώ. Η ίδια κατέθεσε ότι μέλος της συμμορίας χθες το πρωί, παραμονή των Χριστουγέννων, της τηλεφώνησε στο σταθερό της τηλέφωνο και προσποιήθηκε τον υπάλληλο ηλεκτρικής ενέργειας, λέγοντάς της ότι υπάρχει διαρροή ρεύματος και ότι πρέπει να βγάλει εκτός της οικίας της ότι πολύτιμα πράγματα έχει στο σπίτι.

Η γυναίκα έβγαλε έξω από το σπίτι της σε νάιλον σακούλες τα χρήματα, τα κοσμήματα και όσες χρυσές λίρες είχε, με αποτέλεσμα ένα άλλο μέλος της  συμμορίας να πάρει τις σακούλες λίγο αργότερα.

Η γυναίκα όταν αντιλήφθηκε ότι έπεσε θύμα απατεώνων, ενημέρωσε την Αστυνομία, η οποία κατάφερε και ταυτοποίησε τους τρεις από τους τέσσερις δράστες, χωρίς όμως να βρεθούν οι σακούλες με τα μετρητά, τα κοσμήματα και τις χρυσές λίρες.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
Exit mobile version