Η UNESCO αναγνωρίζει την Ιταλική Κουζίνα ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά

Η Ιταλία κατακτά μία σπουδαία διάκριση, καθώς η εθνική της κουζίνα εντάχθηκε στον κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, επισημαίνοντας τη σημασία της ως πολιτιστικό και κοινωνικό θεσμό που ενώνει οικογένειες και κοινότητες

Η UNESCO αναγνωρίζει την Ιταλική Κουζίνα ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά

Πολύ περισσότερα από πίτσα και ζυμαρικά, την ιταλική κουζίνα διατρέχουν παραδόσεις που περνούν από γενιά σε γενιά, κάτι που αναγνώρισε η UNESCO στην απόφασή της να την αναγνωρίσει ως ένα ζωντανό και πλούσιο κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας.

Μια διάκριση που ενισχύει τον τουρισμό

Η Ιταλία ελπίζει ότι η αναγνώριση της κουζίνας της θα φέρει αύξηση στην τουριστική κίνηση, κατά τουλάχιστον 8%, τα επόμενα δύο χρόνια, προσφέροντας επιπλέον 18 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις.

Με την απόφαση αυτή της UNESCO να εντάξει την Ιταλική Κουζίνα στον Παγκόσμιο Χάρτη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, η γείτονα χώρα εντάσσεται σε μια παγκόσμια ομάδα παραδόσεων που περιλαμβάνει τη γαλλική γαστρονομία, το μεξικάνικο φαγητό και την ιαπωνική κουζίνα Washoku.

Η Πολιτιστική Σημασία της Ιταλικής Κουζίνας

Από το οσομπούκο της Λομβαρδίας μέχρι τα ορεκκιέτες της Απουλίας, η Ιταλική Κουζίνα αποτελεί ένα μικρόκοσμο διάφορων πολιτισμών και παραδόσεων, που ενώνουν τη χώρα, με την πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι να εκφράζει την περηφάνια της για τη διάκριση, τονίζοντας ότι αυτή η αναγνώριση προστατεύει τα ιταλικά προϊόντα από απομιμήσεις και αθέμιτο ανταγωνισμό.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
Exit mobile version