Ήλιος Με Ξιφολόγχες: Μια βόλτα επί σκηνής στη Θεσσαλονίκη του ’31

Η έρευνα για μια μυστηριώδη πυρκαγιά, αποκαλύπτει τη σκοτεινή και τη λαμπερή όψη μιας πόλης που βράζει. Από 14 Μαρτίου στο Βασιλικό Θέατρο.

Ήλιος Με Ξιφολόγχες: Μια βόλτα επί σκηνής στη Θεσσαλονίκη του ’31

Το τελευταίο μυθιστόρημα του Γιώργου Σκαμπαρδώνη, με επίκεντρο την πόλη της Θεσσαλονίκης το 1931, μεταφέρεται από την Ελένη Ευθυμίου στη σκηνή, όπου ζωντανεύει η περίοδος της μεσοπολεμικής Θεσσαλονίκης, με αναφορές σε πραγματικά πρόσωπα και γεγονότα που σημάδεψαν την πόλη. Παράλληλα αναπτύσσεται μια μυθοπλαστική προσωπική ιστορία που διασταυρώνεται με την πραγματική Ιστορία. Κεντρικός ήρωας είναι ο ταγματάρχης Γόρδιος Κλήμεντος, που στην προσπάθειά του να εξιχνιάσει τα αίτια μιας φωτιάς ανακαλύπτει τη σκοτεινή πλευρά αλλά και τον πλούτο μιας πόλης που βράζει.

Παίζουν: Η διανομή είναι υπό διαμόρφωση

Συντελεστές: Κείμενο: Γιώργος Σκαμπαρδώνης, Θεατρική διασκευή: Γιώργος Σκαμπαρδώνης, Ελένη Ευθυμίου, Σκηνοθεσία: Ελένη Ευθυμίου

Info

Θέατρο: Βασιλικό Θέατρο, Πλατεία Λευκού Πύργου, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 231 5200200

Έναρξη: 14 Μαρτίου

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
Exit mobile version