«Τι μέρα, αλλά έρχονται κι άλλες σπουδαίες μέρες !!!» έγραψε, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ώρα Αμερικής σε ανάρτησή του στο Truth Social, ο Ντόναλντ Τραμπ.
Το μήνυμα αισιοδοξίας του αμερικανού προέδρου, έρχεται μετά από μια ημέρα που ξεκίνησε με τον ίδιο να τα «βάζει» με όλους και που έκλεισε ουσιαστικά με ένα μπρα ντε φερ Ουάσιγκτον – Πεκίνου, μετά την ανακοίνωσή του για πάγωμα των δασμών για 90 ημέρες, πλην της Κίνας.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα οι ΗΠΑ είχαν ανεβάσει τους δασμούς κατά της Κίνας στο 125%, αφού το Πεκίνο ανακοίνωσε και αυτό επιπλέον δασμούς ως αντίποινα, της τάξεως του 84%.
Οι άλλες χώρες θα δουν τους δασμούς τους να μειώνονται στο 10%, είπε, τουλάχιστον για το επόμενο τρίμηνο, δίνοντας έτσι μια απαραίτητη αλλά βραχυπρόθεσμη ανάσα στις παγκόσμιες αγορές.
