Συνελήφθη μάρτυρας που κατέθεσε στη δίκη Παπαγεωργίου, για ψευδορκία

Είχε προηγηθεί η πρόταση της εισαγγελέως, η οποία υποστήριξε ότι ο μάρτυρας απέκρυψε στοιχεία από τα οποία θα μπορούσε να διαλευκανθεί η υπόθεση

Τη σύλληψη μάρτυρα -για τον οποίο μάλιστα είχε διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή του, ύστερα από αίτημα της Πολιτικής Αγωγής, να καταθέσει στο δικαστήριο για τη μεταφορά της σορού του Μάριου Παπαγεωργίου-, αποφάσισε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Είχε προηγηθεί η πρόταση της εισαγγελέως, η οποία υποστήριξε ότι ο μάρτυρας απέκρυψε στοιχεία από τα οποία θα μπορούσε να διαλευκανθεί η υπόθεση.

«Ο μάρτυρας υπέπεσε σε ψευδή γεγονότα και απέκρυψε την αλήθεια. Έπεσε σε αντιφάσεις και ψέματα, δε θυμόταν συμβάντα καίριας σημασίας για την υπόθεση, θυμόταν όμως με λεπτομέρειες όσα συμβάντα δεν είχαν σχέση με αυτήν», είπε η εισαγγελέας.

Κατά την κατάθεσή του, ο μάρτυρας δέχτηκε βροχή ερωτήσεων από την έδρα, που ρωτούσε επίμονα για τις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με τον βασικό κατηγορούμενο, μετά την απαγωγή του Μάριου. Ο μάρτυρας έπεσε σε πολλές αντιφάσεις, με τους δικαστές να του λένε ότι δε θα ολοκληρωθεί η κατάθεσή του, εάν δεν αποφασίσει να μιλήσει.

«Δεν είναι πειστικές οι απαντήσεις σας. Μέχρι το μεσημέρι, θα έχετε πει την αλήθεια. Δε θα φύγετε από εδώ, αν δεν πείτε την αλήθεια. Έφτασε η μέρα. Μη φοβάστε. Μιλήστε», είπαν χαρακτηριστικά.

«Ας το τελειώνουμε. Είμαστε όλοι έτοιμοι. Όλα είναι υπό έλεγχο»

Αυτές είναι κάποιες από τις φράσεις που ακούγονται στις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε ο μάρτυρας με τον βασικό κατηγορούμενο, μετά την απαγωγή του Μάριου Παπαγεωργίου. Στις επίμονες ερωτήσεις της έδρας, για ποιό λόγο ακούγονται αυτές οι φράσεις, ο μάρτυρας δεν μπόρεσε να απαντήσει. Επέμενε στον ισχυρισμό του, ότι το θέμα των τηλεφωνικών συνομιλιών που είχε με τον κατηγορούμενο ήταν η δουλειά που του είχε πει ότι θα του έβρισκε.

«Μόνο για τη δουλειά μιλάγαμε, εάν μου βρήκε δουλειά…», επέμενε ο μάρτυρας, ο οποίος μάλιστα ορκιζόταν στα παιδιά του για τα λεγόμενά του.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης αναφέρθηκαν σε τηλεφωνική επικοινωνία με ημερομηνία 28 Αυγούστου 2012, στην οποία ο μάρτυρας λέει στον κατηγορούμενο ότι έκανε 400 χλμ. Στην κατάθεσή του υποστήριξε ότι είχε πάει για διανομή κάρβουνων σε ταβέρνες στην περιοχή της Θήβας.

ΔΙΚΑΣΤΗΣ: Γιατί τον πήρατε τηλέφωνο να τον ενημερώσετε για τα χιλιόμετρα που κάνατε; Για ποιο λόγο; Για ποια δουλειά ήσασταν;

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: είχαμε πάει κάρβουνα με σακιά σε ταβέρνες.

ΔΙΚΑΣΤΗΣ: Τη λέξη ταβέρνες, όμως, δεν την αναφέρετε. Μήπως ήταν το κάλυμμα τα κάρβουνα και μεταφέρατε κάτι άλλο; Τι κουβαλάγατε μαζί με τα κάρβουνα, κύριε μάρτυρα; Πείτε την αλήθεια.

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: μόνο κάρβουνα…

ΔΙΚΑΣΤΗΣ: Γιατί είπατε στην τηλεφωνική συνομιλία που είχατε με τον κατηγορούμενο «όλα υπό έλεγχο»;

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Δε θυμάμαι.

ΔΙΚΑΣΤΗΣ: εδώ θα μείνετε μέχρι να θυμηθείτε.

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: …για τη δουλειά με τα κάρβουνα, ότι πήγαμε καλά.

Μετά το τέλος της διαδικασίας, ο μάρτυρας οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα. Το δικαστήριο διέκοψε για τις 21 Νοεμβρίου.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.