Η Cher, η φωτιά και οι haters

Ενώ η μεγάλη πυρκαγιά στην Καλιφόρνια καταπίνει τις κατοικίες των επωνύμων, ορισμένοι χρήστες των social media βρίσκουν την ευκαιρία για να χύσουν το φαρμάκι τους

H Lady Gaga αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της στο Μαλιμπού, όταν είδε τις φλόγες να το πλησιάζουν: «Στέλνω τις προσευχές μου σε όσους πλήττονται από την πυρκαγιά» έγραψε στο λογαριασμό της στο Twitter. «Ανησυχώ για το σπίτι μου μα δεν μπορώ να κάνω τίποτε», έγραψε η Σερ στον δικό της λογαριασμό για να συμπληρώσει: «Οι κατοικίες φίλων μου έχουν ήδη καεί». Σε άλλη ανάρτηση ένωσε τη φωνή της με τη φωνή της Gaga: «Προσεύχομαι για οποιονδήποτε βρεθεί στο δρόμο της φωτιάς».

Η τεράστια πυρκαγιά στην Καλιφόρνια ανάγκασε και άλλους σταρ και celebrities που είχαν σπίτια στην περιοχή να τα εγκαταλείψουν, ανάμεσά τους την Κιμ Καρντάσιαν και τον Κάνιε Γουέστ, τον Πιρς Μπρόσναν και την Αλίσια Μιλάνο με τη δική της οικογένεια. Ορλάντο Μπλουμ και Τζέσικα Σίμπσον έγραψαν στα social media πως οι φλόγες πλησίαζαν και τα δικά τους σπίτια. Η βίλα του Τζέραλντ Μπάτλερ κάηκε ολοσχερώς όπως αποκάλυψε ο ίδιος ανεβάζοντας φωτογραφίες.

Μπροστά στις φυσικές καταστροφές είμαστε όλοι ανυπεράσπιστοι, το επιβεβαιώσαμε για άλλη μια φορά. Εκείνο όμως που επίσης επιβεβαιώσαμε είναι η μικροψυχία μας. Με ειρωνικά μηνύματα (διαβάσαμε τέτοια και στο ελληνικό Διαδίκτυο) διάφοροι (οι αποκαλούμενοι haters) επιτέθηκαν στους επώνυμους που ανησυχούσαν για τις περιουσίες τους. «Ελα στα συγκαλά σου γιαγιάκα» είναι ένα μόνο από τα σχόλια που δέχτηκε η Σερ.

Παρόμοιες κοροϊδευτικές και απαξιωτικές αντιδράσεις είχαμε και όταν στην πυρκαγιά της Κινέττας βγήκε η Ζωζώ Σαπουντζάκη και αποκάλυψε πως και το δικό της σπίτι κάηκε. Υπήρξαν και τότε εκείνοι που σχολίασαν «μιλάει τώρα και η Ζωζω!». Λες και η Ζωζώ δεν είχε το δικαίωμα να μιλήσει, να ανησυχήσει, να κλάψει για την περιουσία που έχανε.

Τους λόγους που προκαλούν τέτοιου είδους αντιδράσεις τους γνωρίζουμε: Όταν είσαι γνωστός, διάσημος ή πλούσιος σε φθονούν, και ο φθόνος κάνει ορισμένους πικρόχολους, ακόμα και επιθετικούς. Αυτό όμως είναι απλώς μια εξήγηση, δεν είναι δικαιολογία. Οταν στον πόνο του άλλου, όποιος και αν είναι, όσα λεφτά και αν έχει, αντιδράς με χαιρεκακία (και μίσος) είσαι απλώς αδικαιολόγητος.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.