Πυροβολισμοί σε γήπεδο μπέιζμπολ στη Βιρτζίνια – Τέσσερις τραυματίες, ανάμεσά τους και ένας γερουσιαστής

Ανώτερο στέλεχος των Ρεπουμπλικάνων έπεσε θύμα ένοπλης επίθεσης στη διάρκεια προπόνησης μπέιζμπολ στη Βιρτζίνια.

Ανώτερο στέλεχος των Ρεπουμπλικάνων έπεσε θύμα ένοπλης επίθεσης στη διάρκεια προπόνησης μπέιζμπολ στη Βιρτζίνια.

Στην επίθεση τραυματίστηκε ο βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων Στιβ Σκάλις. Συνολικά, τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους ένας συνεργάτης του Σκάλις και δύο άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας.

Ο δράστης, ο οποίος είχε τραυματιστεί στην επίθεση, υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του.

Η επίθεση σημειώθηκε στη διάρκεια προπόνησης της ομάδας μπέιζμπολ του Κογκρέσου.

Λίγο μετά τις 7 το πρωί τοπική ώρα (14:00 ώρα Ελλάδος), η αστυνομία ενημερώθηκε για την ύπαρξη ενόπλου σε γήπεδο του μπέιζμπολ όπου συχνά έκανε προπονήσεις η ομάδα των Ρεπουμπλικάνων. Αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο σε μόλις 3 λεπτά. Ο αξιωματικός της αστυνομίας του Καπιτωλίου Μάθιου Βερνερόζα είπε από την πλευρά του ότι αστυνομικοί αντήλλαξαν πυρά με τον ύποπτο.

Σύμφωνα με τον γερουσιαστή Μάικ Λι, ο οποίος έστειλε μήνυμα στο Fox News, τα τραύματα του Σκάλις δεν απειλούν τη ζωή του. Σημειώνεται ότι ο Σκάλις είναι ο υπεύθυνος κομματικής πειθαρχίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του βουλευτή, ο Σκάλις βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση και χειρουργείται.

Μιλώντας στο δίκτυο CNN, ο βουλευτής Μο Μπρουκς, ο οποίος προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στον βουλευτής Σκάλις είπε: «Ήμουν στο γήπεδο και ακούω ένα ‘μπαμ’, γυρνάω και βλέπω ένα όπλο στην τρίτη βάση […] Ακούω άλλο ένα ‘μπαμ’ και συνειδητοποιώ ότι πρόκειται για κάποιον που πυροβολεί. Την ίδια στιγμή ακούω τον Στιβ Σκάλις να βγάζει μια κραυγή. Είχε χτυπηθεί […]. Το όπλο ήταν ημι-αυτόματο και [ο δράστης] συνέχισε να πυροβολεί εναντίον και άλλων προσώπων», είπε στο CNN.

Ο ίδιος βουλευτής είπε ότι ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα τουφέκι.

Ο Μπρουκς κατάφερε να δει τον άνδρα για ένα δευτερόλεπτο. Ο ένοπλος πυροβολούσε από τον συρμάτινο φράκτη προς το γήπεδο όπου προπονούνταν οι κοινοβουλευτικοί ενόψει του αγώνα εναντίον των Δημοκρατικών αυτήν την εβδομάδα.

«Πρέπει να έπεσαν 50-100 σφαίρες» είπε στο CNN.

Η επίθεση φέρεται να διήρκεσε περίπου δέκα λεπτά και στο σημείο βρίσκονταν την ώρα της επίθεσης 15 με 20 άτομα.

Σε μήνυμά του στο Twitter, ο αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τον Σκάλις ως «πραγματικό φίλο και πατριώτη», λέγοντας ότι τραυματίστηκε σοβαρά, αλλά πρόσθεσε ότι θα αναρρώσει πλήρως.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.