Τριήμερη προθεσμία ζήτησαν και έλαβαν από το αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο ο εκδότης της εφημερίδας «Παραπολιτικά» κ. Γιάννης Κουρτάκης και ο αρχισυντάκτης κ. Παναγιώτης Τζένος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συνήγοροι υπεράσπισης του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής για ηθική βλάβη.
Ο κ. Τζένος, βγαίνοντας από τα δικαστήρια, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Μαύρη μέρα για τη δημοσιογραφία και την ελευθερία του Τύπου, με πρακτικές που θυμίζουν Ερντογάν. Ενας εκδότης και ένας διευθυντής βρίσκονται στα δικαστήρια, κατηγορούμενοι για συκοφαντική δυσφήμιση. Ο υπουργός επιστράτευσε μια ομάδα 25 αστυνομικών. Για ποιον λόγο βρισκόταν πριν από την Πρωτοχρονιά στις Άλπεις, τη στιγμή που ο λαός χειμάζεται από τις δικές του μνημονιακές πολιτικές; Έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Χούντα είναι, θα περάσει».
Ο κ. Κουρτάκης είπε τα εξής: «Όταν κατοχύρωνα τον τίτλο “Ελευθερία του Τύπου”, δεν πίστευα ότι το καθεστώς Τσίπρα – Καμμένου θα ερχόταν να συλλάβει έναν εκδότη και έναν διευθυντή την ώρα της εργασίας τους. Η ελευθερία του τύπου θα κυκλοφορήσει ως ημερήσιο φύλλο. Χούντα είναι, θα περάσει».
