Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλα τα παραγωγικά υπουργεία ξεκινούν οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων. Το πρωί της Τετάρτης συγκεντρώθηκαν στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στον Χολαργό, όπου εκπρόσωποί τους είχαν συνάντηση με τη γενική γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών Πέτη Πέρκα.
Για αύριο, Πέμπτη, οι επιστημονικοί φορείς προγραμματίζουν συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο Μ. Βρετανία, όπου θα βρίσκεται ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος, ο οποίος έχει προσκληθεί να μιλήσει σε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.
Οι πρόεδροι των επιστημονικών φορέων συνεδρίασαν τη Δευτέρα στα γραφεία της Ένωσης Χημικών και αποφάσισαν να στείλουν επιστολή διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στον πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κομμάτων και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Στην επιστολή θα καταγγέλλουν το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό ως «φορολογικό και άκρως αντιαναπτυξιακό».
Να σημειωθεί ότι οι επιστημονικοί φορείς εμμένουν στη θέση τους για απόσυρση του συγκεκριμένου σχεδίου και ζητούν την έναρξη διαλόγου υπό την προϋπόθεση ότι θα παρουσιαστεί από την κυβέρνηση αναλογιστική μελέτη.
.
