ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
1 συσκευασία τυρί καμαμπέρ (250 γρ.)
1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
1 μεγάλο μήλο, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
4 ή περισσότερες φέτες ψωμί, φρυγανισμένο
EKTEΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Βγάζουμε το τυρί από τη συσκευασία του και αφαιρούμε προσεκτικά, με μαχαίρι, την επάνω πλευρά της κρούστας του. Τοποθετούμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε για 8-10 λεπτά.
Παράλληλα, σε κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μήλο και τη ζάχαρη. Αφήνουμε τα μήλα να καραμελώσουν και να δημιουργηθεί ένα σιρόπι, ανακατεύοντας, για περίπου 5 λεπτά.
Bγάζουμε το τυρί από τον φούρνο και ρίχνουμε στο κέντρο τη σάλτσα του μήλου. Το σερβίρουμε ζεστό και βουτάμε το φρυγανισμένο ψωμί στο λιωμένο τυρί.
*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015.
