Πίσω από τον πανικό της «χολέρας»

«Το Βήμα» γνώριζε από χθες το απόγευμα για την ύπαρξη ύποπτου κρούσματος λοιμώδους νοσήματος στην Κω

«Το Βήμα» γνώριζε από χθες το απόγευμα για την ύπαρξη ύποπτου κρούσματος λοιμώδους νοσήματος στην Κω και τη μεταφορά του ασθενή στο Νοσοκομείο «Υγεία». Ο αρμόδιος συντάκτης ενημέρωσε ως όφειλε σχετικώς τη διεύθυνση της εφημερίδας η οποία και γνωστοποίησε την είδηση με τον πλέον υπεύθυνο τρόπο.

Χωρίς να δημιουργήσει πανικό, πριν επιβεβαιωθεί η νόσος, και οι ειδικοί παρουσιάσουν όλες τις παραμέτρους: τη διαδρομή του ασθενούς, τις επαφές που είχε ο 79χρονος και τα επί τόπου συμπεράσματα του κλιμακίου Υγείας που μετέβη στην Κω προκειμένου να εξετάσει το περιβάλλον.
Άλλωστε, η νόσος ακόμη και τώρα που γράφονται αυτές τις γραμμές δεν έχει επιβεβαιωθεί. Το κρούσμα παραμένει ύποπτο.
Παρά ταύτα, πριν ακόμη ξημερώσει καλά καλά η Παρασκευή, οι ίδιες οι υγειονομικές αρχές της χώρας δια μέσου του κ. Θανάση Γιαννόπουλου, ο οποίος έχει τοποθετηθεί στη θέση του Προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ από την πλευρά των ΑΝΕΛ, μιλούν στα τηλεοπτικά κανάλια για την ύπαρξη «υπόπτου κρούσματος χολέρας». Αποτέλεσμα; Πανικός.
Αναγνώστες, φίλοι και συγγενείς, άνθρωποι γνωστοί για την ψυχραιμία τους και καλλιεργημένοι τηλεφωνούσαν και με ρωτούσαν τι συμβαίνει, φανερά φοβισμένοι.
Και αναρωτιέμαι, αυτή τη στάση θεωρεί η κυβέρνηση υπεύθυνη ειδικά στο χειρισμό σοβαρών ζητημάτων δημόσιας υγείας;

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.