ΥΛΙΚΑ (για 2 βάζα των 220 ml)
1 και 2/3 φλ. νερό
1/3 φλ. λευκό σιναπόσπορο
1/3 φλ. καφέ σιναπόσπορο
1/3 φλ. κόκκινο γλυκό κρασί
½ κ.γ. αλάτι
EKTEΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό και βάζουμε τα δύο είδη σιναπόσπορων να φουσκώσουν για 8-12 ώρες. Στραγγίζουμε και μεταφέρουμε στον κάδο του μπλέντερ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αποκτήσει η μουστάρδα μια ελαφρώς κοκκώδη υφή. Αν χρειαστεί να αραιώσουμε το μείγμα, προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά λίγο νερό ακόμη.
*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 5 Απριλίου 2015.