Ινδία: 52 νεκροί από επιθέσεις ανταρτών κατά μελών φυλής

Οργανώσεις ανταρτών στο Ασάμ της βορειοανατολικής Ινδίας σκότωσαν τουλάχιστον 52 μέλη της φυλής Αντιβάσι σε σειρά συντονισμένων επιθέσεων που είχαν ξεκινήσει το βράδυ της Τρίτης. Υπεύθυνες θεωρούνται ομάδες του «Εθνικού Δημοκρατικού Μετώπου της Χώρας των Μπόντο», αντάρτες που ζητούν αυτονομία για την φυλή των Μπόντο και έχουν βάλει στόχαστρο διαφορετικές φυλές της περιοχής.

Ινδία: 52 νεκροί από επιθέσεις ανταρτών κατά μελών φυλής

Οργανώσεις ανταρτών στο Ασάμ της βορειοανατολικής Ινδίας σκότωσαν τουλάχιστον 52 μέλη της φυλής Αντιβάσι σε σειρά συντονισμένων επιθέσεων που είχαν ξεκινήσει το βράδυ της Τρίτης.

Υπεύθυνες θεωρούνται ομάδες του «Εθνικού Δημοκρατικού Μετώπου της Χώρας των Μπόντο», αντάρτες που ζητούν αυτονομία για την φυλή των Μπόντο και έχουν βάλει στόχαστρο διαφορετικές φυλές της περιοχής.

To πρωί της Τετάρτης, είχαν βρεθεί στα σημεία των επιθέσεων συνολικά 52 σοροί που είχαν δεχθεί πυροβολισμούς. Από αυτές, οι 37 βρέθηκαν στο Σονιτπούρ και άλλες 15 στο Κοκρατζάρ.

Οι τοπικές αρχές μιλούν για πέντε συντονισμένες επιθέσεις με στόχο κοινότητες των Αντιβάσι, φυλής που βρίσκεται στην περιοχή για έναν αιώνα.

Ο πρωθυπουργός της περιφέρειας του Ασάμ, Ταρούν Γκογκόι, επέρριψε την ευθύνη στους αντάρτες των Μπόντο -αυτόχθονης φυλής της περιοχής- που διεκδικούν ενισχυμένη αυτονομία.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
Exit mobile version