Καναπεδάκια με καπνιστό χέλι και βατόμουρο

ΥΛΙΚΑ (για 10 κομμάτια) 5 κ.σ. μαγιονέζα 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon 10 κλωνάρια σχοινόπρασο (τσάιβς), ψιλοκομμένα 150 γρ. μαρμελάδα βατόμουρο 50 γρ. κρεμώδες τυρί 5 φέτες μαύρο γερμανικό ψωμί, κομμένες διαγωνίως στα 2 5 φύλλα γαλλικής σαλάτας, πλυμένα, στραγγισμένα και κομμένα στα 2 5 φιλέτα καπνιστού χελιού λίγα κλωνάρια άνηθου, για τη διακόσμηση μείγμα από […]

Καναπεδάκια με καπνιστό χέλι και βατόμουρο

ΥΛΙΚΑ (για 10 κομμάτια)

5 κ.σ. μαγιονέζα

1 κ.σ. μουστάρδα Dijon

10 κλωνάρια σχοινόπρασο (τσάιβς), ψιλοκομμένα

150 γρ. μαρμελάδα βατόμουρο

50 γρ. κρεμώδες τυρί

5 φέτες μαύρο γερμανικό ψωμί, κομμένες διαγωνίως στα 2

5 φύλλα γαλλικής σαλάτας, πλυμένα, στραγγισμένα και κομμένα στα 2

5 φιλέτα καπνιστού χελιού

λίγα κλωνάρια άνηθου, για τη διακόσμηση

μείγμα από διάφορα είδη πιπεριών της αρεσκείας μας

EKTEΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και το σχοινόπρασο. Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε τα 100 γρ. μαρμελάδα με το τυρί.

Αλείφουμε την κάθε φέτα ψωμιού με το μείγμα της μαγιονέζας – μουστάρδας και βάζουμε στην καθεμία από ένα φύλλο σαλάτας. Στη συνέχεια βάζουμε από ένα κομμάτι χέλι και προσθέτουμε λίγο από το μείγμα τυριού – μαρμελάδας.

Διακοσμούμε με την υπόλοιπη μαρμελάδα, τον άνηθο, πασπαλίζουμε με το πιπέρι και σερβίρουμε.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
Exit mobile version