Απαλά χέρια

Τα χέρια όπως και το πρόσωπο είναι τα σημεία που εκτίθενται περισσότερο στο κρύο ενώ παράλληλα είναι εκείνα που μαρτυρούν την ηλικία μας. Το κρύο και οι περιβαλλοντικές συνθήκες, η εναλλαγή ζεστού-κρύου καθώς και η συνεχής επαφή με το νερό και φυσικά ο χρόνος που περνάει επηρεάζουν τα χέρια, με αποτέλεσμα να χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα αφού εμφανίζουν έντονη ξηρότητα και σημάδια γήρανσης όπως κηλίδες και λεπτές γραμμές.

Η κρέμα χεριών είναι το μοναδικό προϊόν περιποίησης που πρέπει να βρίσκεται μόνιμα στο νεσεσέρ μας και να αποτελεί μέρος της καθημερινής ρουτίνας περιποίησης. Οι νέες φόρμουλες περιέχουν συνήθως συστατικά φυσικής προέλευσης και είναι εμπλουτισμένες με έλαια και βιταμίνες που χαρίζουν απαλότητα και θρέψη. Οι δερματολόγοι υποστηρίζουν ότι ιδανικά η κρέμα χεριών πρέπει να έχει δείκτη προστασίας αφού η ηλιακή ακτινοβολία «παραμονεύει» ακόμα και το χειμώνα.

Για μια πιο εντατική θεραπεία οι ειδικοί μας συμβουλεύουν να χρησιμοποιούμε την ενυδατική χεριών και ως «κρέμα» νύχτας-μάσκα. Να απλώνουμε, δηλαδή, μια γενναία ποσότητα στα χέρια λίγο πριν κοιμηθούμε και να φοράμε γάντια κατά τη διάρκεια της νύχτας. Με αυτό τον τρόπο την επόμενη μέρα τα χέρια μας θα είναι βαθιά ενυδατωμένα και απαλά.

Επιμέλεια: Ελένη Σκαλκώτου

Φωτο: getty images/ideal image

Το ρεπορτάζ αυτό δεν είναι διαφημιστικό

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.