ΥΛIKA (για1 ποτήρι μαρτίνι)
25 ml σιρόπι βανίλιας, έτοιμο ή σπιτικό (1 κιλό ζάχαρη, 2 λουβιά βανίλιας)
30 ml πολτό ανανά (φτιαγμένο από 1 ροδέλα ανανά) {{{ moto }}}
50 ml ρούμι
25 ml χυμό λάιμ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παγώνουμε στην κατάψυξη 1 ποτήρι του μαρτίνι για λίγα λεπτά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βανίλιας (σε περίπτωση που δεν το πάρουμε έτοιμο) βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι 1 λίτρο νερό, 1 κιλό ζάχαρη και τους σπόρους από τα λουβιά βανίλιας. Αφήνουμε να έρθει σε βρασμό και αποσύρουμε. Για το κοκτέιλ θα χρειαστούμε 25 ml, το υπόλοιπο σιρόπι μπορούμε να το διατηρήσουμε στο ψυγείο για έναν μήνα. Χτυπάμε στο multi 1 ροδέλα ανανά και χρησιμοποιούμε 30 ml από τον πολτό που θα προκύψει.
Βάζουμε στο σέικερ το ρούμι, τον χυμό λάιμ, το σιρόπι βανίλιας και τον πολτό του ανανά και τα χτυπάμε. Σουρώνουμε στο ποτήρι δύο φορές, περνώντας το μείγμα από το σουρωτήρι του τσαγιού.
Γαρνίρουμε με 1 λουβί βανίλιας και 1 φύλλο ανανά ή 1 φετούλα ανανά και σερβίρουμε.
*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET το Σάββατο 17 Μαΐου 2014.
