Δυο κρασιά με βαρύ αρχαίο όνομα έλαβα προσφάτως: το όνομα του αρχαίου βασιλιά της Οιχαλίας Ευρύτου, ο οποίος ήταν εγγονός του Απόλλωνα και φημισμένος τοξοβόλος, επέλεξε να δώσει στα κρασιά του το Οινοποιείο Τσοπελάκου με έδρα το Ζευγολατιό. Τόσο το λευκό ξηρό από μοσχοφίλερο, όσο και το ρουμπινί κόκκινο από συνδυασμό Syrah και Merlot φαίνονται ικανά να σταδιοδρομήσουν όχι μόνο στην ελληνική αλλά και στη διεθνή αγορά. Το πρώτο, με φρουτώδη γεύση εσπεριδοειδών, συνόδευσε άριστα τη σαλάτα μας, ενώ το δεύτερο, με το πλούσιο σώμα, στάθηκε επάξια δίπλα στο ψητό μας με σάλτσα μανιταριών. Χωρίς να είμαι γνώστης των κρασιών, τολμώ να πω ότι ο Εύρυτος βρήκε για άλλη μια φορά τον στόχο του!

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014.
