«Στον τομέα των εξοπλισμών πλοίων μπορεί να δημιουργηθεί ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ των ελληνικών εταιρειών και των ναυπηγείων σας», ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στον υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας, αρμόδιο για θέματα Ναυτιλίας της Νότιας Κορέας, κ. Γιουν Σαμγκ – Τζικ κατά τη συνάντηση που είχαν στη Ν. Κορέα.
Επιπλέον ο κ. Βαρβιτσιώτης συζήτησε με τον νοτιοκορεάτη ομόλογο του τη δυνατότητα εξεύρεσης χρηματοδότησης των δραστηριοτήτων της ελληνικής ναυτιλίας από Κορεατικές τράπεζες, ώστε οι Έλληνες πλοιοκτήτες να διευκολύνονται σε επενδυτικά προγράμματα και κατασκευές νέων πλοίων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας ο νοτιοκορεάτης υπουργός συμφώνησε με την πρόταση του έλληνα ομολόγου του για συνεργασία των Κορεατικών Ναυπηγείων με ελληνικές εταιρείες εξοπλισμών πλοίων, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική τεχνογνωσία στα θέματα ναυτιλίας και οφείλουμε να την επεκτείνουμε, όπου καθίσταται αυτό δυνατό».
Συγχρόνως, επεσήμανε στον κ. Βαρβιτσιώτη ότι θα οργανώσει αποστολή αντιπροσωπείας των Κορεατικών Ναυπηγείων, εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης «Ποσειδωνίων» τον Ιούνιο, για επιχειρηματική συνάντηση με ελληνικές εταιρείες που ασχολούνται στον κλάδο των εξοπλισμών πλοίων και αποδέχθηκε σχετική πρόσκληση για να δώσει και αυτός το παρών.
