Μηλόπιτα σφολιάτας

Υλικά (για 6-8 άτομα) 250 γρ. φύλλο σφολιάτας 60 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη, λευκή ή καστανή 6 μήλα Στάρκιν ή Γκόλντεν, με τη φλούδα τους, κομμένα σε λεπτές φέτες 60 γρ. βούτυρο, λιωμένο 1 κ.σ. κανέλα, σε σκόνη 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη Για το σερβίρισμα (προαιρετικά) 150 ml κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί ½ φλ. άσπρα […]

Μηλόπιτα σφολιάτας

Υλικά (για 6-8 άτομα)

250 γρ. φύλλο σφολιάτας

60 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη, λευκή ή καστανή

6 μήλα Στάρκιν ή Γκόλντεν, με τη φλούδα τους, κομμένα σε λεπτές φέτες

60 γρ. βούτυρο, λιωμένο

1 κ.σ. κανέλα, σε σκόνη

2 κ.σ. άχνη ζάχαρη

Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

150 ml κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί

½ φλ. άσπρα αμύγδαλα, περασμένα από το multi

παγωτό καϊμάκι

Εκτέλεση

1 Κόβουμε τη σφολιάτα σε ορθογώνιο σχήμα μήκους 25 εκ. και πλάτους 15 εκ. Ρίχνουμε 1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη σε ένα ρηχό ταψί ζαχαροπλαστικής, τοποθετούμε το φύλλο επάνω και το πασπαλίζουμε με 1 ακόμα κουταλιά ζάχαρη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C.

2 Τοποθετούμε τις φέτες των μήλων σε σειρά επάνω στη σφολιάτα με τέτοιο τρόπο ώστε να η μία να πατάει ελαφρώς επάνω στην άλλη. Με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε τα μήλα με το βούτυρο. Αναμειγνύουμε την άχνη με την κανέλα και τα πασπαλίζουμε. Τοποθετούμε το ταψί στη μεσαία θέση του φούρνου και ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι τα μήλα να μαλακώσουν αρκετά.

3 Σερβίρουμε τη μηλόπιτα ζεστή, είτε με σαντιγί είτε με αμύγδαλα είτε με παγωτό καϊμάκι.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
Exit mobile version