Βάση για κρέπες

Υλικά (για 9 κρέπες)

1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

1 κ.σ. ζάχαρη

¼ κ.γ. αλάτι {{{ moto }}}

1½ φλ. φρέσκο γάλα

4 μεγάλα αβγά

3 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένα + λίγο επιπλέον για την επάλειψη του σκεύους

Εκτέλεση

1 Στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε για λιγότερο από 1 λεπτό. Αφήνουμε το μείγμα να «κάτσει» για περίπου 15 λεπτά.

2 Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μετρίου μεγέθους ζεσταίνουμε ½ κ.γ. βούτυρο και απλώνουμε ποσότητα 1/3 φλ. από το μείγμα. Κουνάμε κυκλικά το τηγάνι ώστε το μείγμα να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια και το αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 2-3 λεπτά. Ξεκολλάμε τις άκρες με μία σπάτουλα, γυρνάμε την κρέπα από την άλλη πλευρά και την ψήνουμε για ακόμη 1 λεπτό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα, βουτυρώνοντας το τηγάνι ανά 2-3 κρέπες.

Πρόταση σερβιρίσματος

Αλείψτε διαδοχικά με μια στρώση φιστικοβούτυρο και μία στρώση μαρμελάδα. Τυλίξτε και κόψτε σε ροδέλες πάχους 1,5 εκ.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.