ΥΛΙΚΑ (για 6 άτοµα)
1 φλ. ζάχαρη
1 κ.γ. ξύσµα λάιµ (µοσχολέµονο)
1 κ.γ. ξύσµα πορτοκαλιού
1 ½ φλ. χυµός πορτοκαλιού {{{ moto }}}
3 κ.σ. χυµός λάιµ
1 ½ φλ. σαµπάνια της αρεσκείας σας
2-3 φύλλα δυόσµου, ψιλοκοµµένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε µια κατσαρόλα, σε χαµηλή φωτιά, ρίχνουµε τη ζάχαρη, το ξύσµα του λάιµ και του πορτοκαλιού και τους χυµούς των φρούτων. Ανακατεύουµε και αφήνουµε µέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρουµε από τη φωτιά, προσθέτουµε τη σαµπάνια και τον δυόσµο και αφήνουµε το µείγµα να κρυώσει. Αδειάζουµε σε παγωτοµηχανή ή σε ένα ανοξείδωτο ταψάκι µετρίου µεγέθους και τοποθετούµε στην κατάψυξη.
Αν έχουµε παγωτοµηχανή, αφήνουµε για 24 ώρες το µείγµα να παγώσει και ύστερα το χτυπάµε σύµφωνα µε τις οδηγίες χρήσης. Αν δεν έχουµε παγωτοµηχανή, βγάζουµε το ταψάκι από την κατάψυξη ανά µία ώρα και το σκαλίζουµε για 1 λεπτό µε ένα πιρούνι. Επαναλαµβάνουµε 5-6 φορές τη διαδικασία, ώστε το σορµπέ να µαλακώσει χωρίς να κρυσταλλώσει. Διατηρούµε στην κατάψυξη.
