Κερδισμένοι μπορούν να βγουν οι καταναλωτές, παρά τις αυξήσεις που επιβάλλουν κάθε χρόνο οι ασφαλιστικές εταιρείες, αν προχωρούν στην αναπροσαρμογή των ασφαλίστρων που καταβάλλουν για το ΙΧ τους ανά εξάμηνο, όταν στις ασφαλιστικές καλύψεις περιλαμβάνονται και οι ζημιές που προκαλούνται στο ίδιο το αυτοκίνητο, προκειμένου να υπάρχει η όσο το δυνατόν ευνοϊκότερη σχέση τιμής – καλύψεων. Αυτό συμβαίνει διότι στις καλύψεις ιδίων ζημιών, κλοπής, ολικής και μερικής, πυρός και τρομοκρατικών ενεργειών, στάσεων, απεργιών, φυσικών φαινομένων, το ασφάλιστρο υπολογίζεται με βάση την πραγματική αξία του αυτοκινήτου και των εξαρτημάτων του τη στιγμή που συνάπτεται το ασφαλιστήριο συμβόλαιο και όχι με βάση την αρχική του αξία. Στις παραπάνω περιπτώσεις, στο συμβόλαιο αναγράφεται πάντα το ασφαλιστικό ποσό, το οποίο αποτελεί το ανώτατο όριο ευθύνης της ασφαλιστικής εταιρείας για ένα ή περισσότερα ατυχήματα μέσα στην ασφαλιστική περίοδο, ακόμη και αν από το ίδιο ατύχημα προήλθαν περισσότεροι ασφαλισμένοι κίνδυνοι. Η εταιρεία αποζημιώνει τον ασφαλισμένο με βάση την αξία του αυτοκινήτου ή των ανταλλακτικών που έπαθαν βλάβη κατά τον χρόνο που επήλθε ο κίνδυνος, λαμβάνοντας υπόψη τη φθορά και την παλαιότητά του.
Εστω ότι κάποιος έχει ασφάλιση ιδίων ζημιών και το αυτοκίνητο παθαίνει μια ζημιά στους προφυλακτήρες. Η εταιρεία θα αποζημιώσει τον ασφαλισμένο, κατά το ποσοστό που της αναλογεί, με ποσό που να αντιστοιχεί στην αξία που είχαν οι προφυλακτήρες όταν έγινε η ζημιά και όχι στην αξία που είχαν όταν συνήφθη το ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Μια άλλη δυνατότητα που έχει η εταιρεία είναι να αντικαταστήσει τους προφυλακτήρες ή το εκάστοτε εξάρτημα του αυτοκινήτου με μεταχειρισμένο ισόποσης αξίας. Κατά συνέπεια, οι ασφαλισμένοι πρέπει ανά εξάμηνο να αναπροσαρμόζουν τα ασφάλιστρα που πληρώνουν με βάση την τρέχουσα αξία του αυτοκινήτου ή τμήματός του και όχι με βάση την αρχική, η οποία φυσικά θα είναι υψηλότερη.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι υπάρχουν ασφαλιστικές εταιρείες οι οποίες παρέχουν ειδικά προγράμματα, με την καταβολή πρόσθετου ασφαλίστρου, βάσει των οποίων η εταιρεία αντικαθιστά με καινούργια τα εξαρτήματα που υπέστησαν βλάβη ή ζημιά. Συμφωνείται πάντως εξαρχής ότι για καλύψεις που αφορούν ζημιές του ιδίου του αυτοκινήτου, το 4% κάθε ζημιάς, με ελάχιστο ποσό συνήθως τα 60 ευρώ, σε κάθε περίπτωση αποζημίωσης βαρύνουν τον ασφαλισμένο και η εταιρεία βαρύνεται μόνο για το υπερβάλλον αυτής της απαλλαγής ποσό.
Για την κάλυψη της ζημιάς που έγινε πρέπει να πληρούνται κάποιες γενικές προϋποθέσεις. Συγκεκριμένα, ο ασφαλισμένος οφείλει να λαμβάνει τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα, να επιδεικνύει ιδιαίτερη επιμέλεια για την αποφυγή της επέλευσης των ασφαλισμένων κινδύνων και να συμπεριφέρεται ως συνετός ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου. Αν αποδειχθεί ότι δεν πήρε κάποιο από τα παραπάνω μέτρα η εταιρεία δεν θα αποζημιώσει τον ασφαλισμένο.
