Μπρος στα κάλλη, τι είν” ο πόνος…

Μπρος στα κάλλη, τι είν'' ο πόνος... Νέα τάση στην Ιταλία και στην Ισπανία: οι «λατίνοι εραστές» αρχίζουν τώρα να καταφεύγουν ολοένα και πιο συχνά στη βοήθεια των πλαστικών χειρουργών Κάθε σοβαρός εραστής οφείλει οπωσδήποτε να είναι σουλουπωμένος, πόσο μάλλον ο Λατίνος, που για να σταθεί στο ύψος της φήμης του κοντά στα άλλα δεν πρέπει να στερείται του απαραίτητου κάλλους. Ιταλοί και Ισπανοί επί το

Μπρος στα κάλλη, τι είν” ο πόνος…

Κάθε σοβαρός εραστής οφείλει οπωσδήποτε να είναι σουλουπωμένος, πόσο μάλλον ο Λατίνος, που για να σταθεί στο ύψος της φήμης του κοντά στα άλλα δεν πρέπει να στερείται του απαραίτητου κάλλους.


Ιταλοί και Ισπανοί επί το έργον, λοιπόν: βαθείς γνώστες της γυναικείας ψυχοσύνθεσης, σπεύδουν ομαδόν να διορθώσουν τις ατέλειες του σώματος, αφού η σύγχρονη επιστήμη είναι πλέον σε θέση να θαυματουργήσει στον τομέα της αισθητικής.


Οι πλαστικοί χειρουργοί θησαυρίζουν λοιπόν, αφού έχουν αβγατίσει την πελατεία τους. Δεν σιδερώνουν πια μόνο γυναικείες ρυτίδες, ούτε πεσμένα στήθη ανορθώνουν, ούτε σμιλεύουν υπέρβαρους γλουτούς.


Το βεβαιώνει η δρ Αννα Ζανέτι, ειδικευμένη στην αισθητική χειρουργική, που πηγαινοέρχεται στην Ισπανία και στην Ιταλία για να κάνει εγχειρήσεις σε άνδρες ­ όλο περισσότερους άνδρες που απεγνωσμένα αναζητούν τον Πυγμαλίωνά τους, μόνο που οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί.


«Η πείρα των τελευταίων ετών μού έχει διδάξει πολλά. Η αναλογία ανδρών γυναικών που ζητούν τις υπηρεσίες μου αλλάζει άρδην. Παλιότερα ζητούσε τις υπηρεσίες μου ένας άνδρας στις 20 γυναίκες. Σήμερα η αναλογία έχει φτάσει ένας στις τέσσερις…», δηλώνει η ντοχτορέσα, που διατηρεί ιατρείο στην πόλη Βίνιολα, κοντά στη Μόντενα της Ιταλίας.



Επιπλέον επισημαίνει ότι η ηλικία των «ασθενών» της παρουσιάζει σημαντική πτώση. Πριν από μερικά χρόνια δηλαδή, σπανίως ένας άνδρας κάτω των 50 ετών προσέφευγε στην πλαστική χειρουργική. Σήμερα, η πελατεία της αποτελείται κατά το μεγαλύτερο μέρος από άνδρες μικρής ηλικίας, γύρω στα 30 δηλαδή.


Η κοιλίτσα είναι το μείζον πρόβλημα της ανδρικής ομορφιάς. Οι περισσότεροι άνδρες καταφεύγουν λοιπόν στο νυστέρι της για να αποκτήσουν στομάχι μάρμαρο και με την ευκαιρία να απαλλαγούν και από τα αντιαισθητικά προγούλια τους. Και δεν είναι μόνο οι πλούσιοι: «Ερχονται πολλοί άνδρες μεσαίου εισοδήματος για να κάνουν λιποαναρρόφηση που κοστίζει γύρω στα τρία με πέντε εκατομμύρια λιρέτες…».


Αρκετοί επίσης είναι αυτοί που παραδίδουν το σώμα τους στα χέρια της επιστήμονος προκειμένου να απαλλαγούν από την κυτταρίτιδα, αλλά και για να διορθώσουν τα χείλη τους με σιλικόνη ή για ένα ριζικό «πίλινγκ» για την ανανέωση του προσώπου τους.


Η δρ Ζανέτι, που διατηρεί ιατρείο και στη Βαρκελώνη, έχει διαπιστώσει ότι από τη μανία της αισθητικής διακατέχονται κυρίως οι Ισπανοί, οι οποίοι σπεύδουν στον πλαστικό χειρουργό μόλις διαπιστώσουν την παραμικρότερη ατέλεια στο σώμα τους.


Και το φαινόμενο αυτό αφορά κυρίως τους Λατίνους, γιατί σε άλλες χώρες, βορειότερες, οι άνδρες γενικώς δεν κόπτονται και τόσο πολύ για την εμφάνισή τους. Το βεβαιώνει ο Τίμοθι Μίλγουορντ, πρόεδρος της Ενωσης Πλαστικών Χειρουργών της Βρετανίας: «Στη χώρα μας η αναλογία είναι ένας άνδρας προς 15 γυναίκες και οι νέοι άνδρες σπανίως και κατ’ εξαίρεση καταφεύγουν στην πλαστική χειρουργική», δήλωσε στην εφημερίδα «Observer».



Η χειρουργική διόρθωση των ατελειών του ανδρικού σώματος για λόγους καθαρά αισθητικούς παρουσιάζει άνθηση λοιπόν μόνο στις μεσογειακές χώρες, ίσως λόγω του θερμότερου κλίματος που κάνει τους άνδρες να προσφέρονται πιο συχνά ημίγυμνοι σε κοινή θέα. Με την άποψη αυτή του Τίμοθι Μίλγουορντ συμφωνεί και η δρ Ζανέτι: «Στη Νότια Ευρώπη κάνει περισσότερη ζέστη, οι άνθρωποι ντύνονται πολύ ελαφρά και δείχνουν περισσότερο το σώμα τους».


Ενας άλλος παράγων που ευνοεί τις πλαστικές εγχειρήσεις είναι και η αλλαγή που παρατηρείται στις προσδοκίες των μεσογειακών λαών γενικότερα: «Κατά την άποψή μου, τα τελευταία χρόνια έχουν βελτιωθεί σημαντικά τα πρότυπα της ομορφιάς τόσο της ανδρικής όσο και τις γυναικείας…», δηλώνει η δρ Ζανέτι που επισημαίνει ότι ενίοτε φτάνουν στο ιατρείο της ζητώντας πλαστική εγχείρηση ακόμη και κοπέλες 16 ετών! Μικρά κορίτσια, δηλαδή, που θέλουν να αποκτήσουν σώμα σαν τις σταρ της τηλεόρασης και των περιοδικών…

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
Exit mobile version