ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)

300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, πλήρες

150 γρ. μπανάνες

10 σταγόνες λεμονιού

Για τη σος

500 ml κρέμα γάλακτος

50 γρ. ζάχαρη

300 γρ. κουβερτούρα 53%-55% περιεκτικότητα σε κακάο, σπασμένη

30 ml μαύρο ρούμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τις μπανάνες, το γιαούρτι και τις σταγόνες του λεμονιού σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ, ώσπου να ομογενοποιηθούν. Τοποθετούμε το μπολ με το μείγμα στο ψυγείο για να δέσει, περίπου για 30 λεπτά.

Σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Βάζουμε τη σοκολάτα σε μια κατσαρόλα και την περιχύνουμε με το μείγμα κρέμας γάλακτος-ζάχαρης. Ανακατεύουμε καλά, ώστε να σχηματιστεί ένα γυαλιστερό, ομοιογενές μείγμα, και προσθέτουμε το ρούμι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο ώσπου να κρυώσει.

Μοιράζουμε σε 6 βαθιά πιάτα από μία μεγάλη κουταλιά γιαούρτι-μπανάνα στο κέντρο και στη συνέχεια περιχύνουμε με τη σος.