Διαφέρει διότι σερβίρεται σαν σούπα, σε βαθύ πιάτο. Πρέπει, λοιπόν, να γίνει ζουµερό, παρ’ όλο που ψήνεται στον φούρνο.

Υλικά (για 4 άτοµα)

  • 1½ κιλό χοιρινό
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 µατσάκι καυκαλήθρες
  • 1 µατσάκι µυρώνια
  • 1 µατσάκι λάπατα
  • ½ κιλό σπανάκι
  • ½ κιλό ραδίκια του βουνού
  • 200 γρ. ζοχοί
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • χυµός από 3 λεµόνια
  • 1 λίτρο ζωµός βοδινού (σπιτικός ή ψυγείου)
  • 5 φρέσκα κρεµµυδάκια, ψιλοκοµµένα
  • 1 πράσο, κοµµένο σε µέτρια κοµµάτια
  • ½ µατσάκι άνηθο, ψιλοκοµµένο
  • 2 κλωνάρια λεµονόχορτου, ψιλοκοµµένα

Εκτέλεση

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C. Κόβουµε το κρέας σε µεγάλους κύβους και το αλατοπιπερώνουµε. Σε µέτριο ταψί, ρίχνουµε το ελαιόλαδο, βάζουµε το κρέας και το ψήνουµε.

Κόβουµε µε το χέρι όλα τα χόρτα, τα βάζουµε σε µια λεκάνη και τα ανακατεύουµε. Αναµειγνύουµε το λευκό κρασί µε τον χυµό των λεµονιών και, όταν το χοιρινό πάρει χρώµα, το σβήνουµε µε το µείγµα κρασιού-λεµονιού.

Παρακολουθούµε το κρέας και µόλις δούµε ότι έχει πιει τα υγρά του, ρίχνουµε τον ζωµό του βοδινού, τα χόρτα, τα κρεµµυδάκια, το πράσο, τον άνηθο και το λεµονόχορτο και ανακατεύουµε ελαφρώς. Αφήνουµε να ψηθούν περίπου για 1½ µε 2 ώρες. Αν χρειαστεί, προσθέτουµε λίγο νερό. Σηµαντικό είναι προτού το βγάλουµε από τον φούρνο να βεβαιωθούµε ότι το φαγητό µας είναι ζουµερό.