Yλικά για 4 άτομα
Για τα μπιφτέκια
600 γρ. κιμάς, μοσχαρίσιος
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
2 κ.σ. ξίδι
4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
1 αβγό
Για το σερβίρισμα
2 ντομάτες, κομμένες στη μέση
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, σε χοντρές ροδέλες
4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
χοντρό αλάτι
4 φέτες τυρί κασέρι
4 ψωμάκια για χάμπουργκερ
4 κ.σ. γιαούρτι
4 φύλλα κατσαρής σαλάτας
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και ζυμώνουμε δυνατά για περίπου 10 λεπτά. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα για 10 λεπτά ώστε να ενωθούν τα αρώματα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Πλάθουμε 4 μεγάλα μπιφτέκια, τα απλώνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 10 λεπτά την κάθε πλευρά.
Εν τω μεταξύ, σε άλλο ταψάκι, απλώνουμε τις ντομάτες και τις ροδέλες κρεμμυδιού, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και τα ψήνουμε με τα μπιφτέκια στο τελευταίο 10λεπτο. Περίπου 2 λεπτά προτού βγάλουμε τα μπιφτέκια από τον φούρνο βάζουμε σε καθένα από μία φέτα τυρί ώστε να λιώσει. Σερβίρισμα: Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα αλείφουμε από τη μέσα μεριά με λίγο γιαούρτι. Απλώνουμε στο κάτω ψωμάκι το φύλλο σαλάτας, ένα μπιφτέκι, ένα κομμάτι ντομάτας, μία ροδέλα κρεμμυδιού, σκεπάζουμε με το άλλο ψωμάκι και σερβίρουμε.
Τip
Η γέμιση είναι θέμα προτιμήσεων: μπορούμε να προσθέσουμε από μία κουταλιά σάλτσα ντομάτας ή για πιο πικάντικη γεύση μια καυτερή πιπεριά σε τουρσί.