Υλικά για 8 μεγάλα ή 20 μικρά κομμάτια

5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 φλιτζ. έ.π. ελαιόλαδο
2 κιλά χόρτα, πλυμένα και ψιλοκομμένα (σπανάκι, σέσκουλα, λάπαθα, μυρώνια, καυκαλήθρες, παπαρούνες, άνηθο και ό,τι άλλο χόρτο βρούμε στη λαϊκή)
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 χωριάτικα φύλλα ζύμης
1 αβγό, χτυπημένο
1 κ.σ. μαυροκούκι (σε μεγάλα σουπερμάρκετ και μπαχαράδικα)
2 κ.σ. σουσάμι λευκό, αποφλοιωμένο

Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια ώσπου να μαλακώσουν. Προσθέτουμε σιγά σιγά τα χόρτα και ανακατεύουμε συνεχώς, ώστε να μην κολλήσουν, μέχρι να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε ώσπου να μαλακώσουν τα χόρτα, για περίπου ½ ώρα. Τα στραγγίζουμε καλά σε ένα σουρωτήρι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°-180°C στις αντιστάσεις. Λαδώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε το ένα φύλλο και απλώνουμε ομοιόμορφα τα χόρτα. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, κλείνουμε καλά τις άκρες, αλείφουμε με το αβγό και πασπαλίζουμε με το σουσάμι και το μαυροκούκι. Ψήνουμε για 1-1½ ώρα στην πιο χαμηλή σχάρα του φούρνου μέχρι το πάνω φύλλο να πάρει χρώμα και να ψηθεί καλά το κάτω.

Τip
Μπορούμε να προσθέσουμε στην πίτα μας 250 γραμμ. βαρελίσια φέτα, κατίκι ή όποιο άλλο λευκό τυρί της αρεσκείας μας.