Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, ο ευρωβουλέυτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, μιλά στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό, για το όριο συνταξιοδότησης δικαστών εισαγγελέων, για τον κόφτη, για την Διάσκεψη του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες και για το επερχόμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. {{{ audio1 }}}

Για τι ενδεχόμενο αύξησης ορίου συνταξιοδότησης Δικαστών και Εισαγγελέων

«Η διάταξη είναι σαφής. Τώρα που μπορεί να στηρίζεται μια διαφορετική ερμηνεία, να το δούμε, αλλά, εκ πρώτης όψεως δεν μου φαίνεται ότι είναι εφικτό αυτό»

Για τον κόφτη

Δεν θεωρώ καθόλου δεδομένο ότι ο κόφτης, αν ο μη γένοιτο εφαρμοστεί που εύχομαι να μην εφαρμοστεί θα κρίνονταν, σύμφωνο με το Σύνταγμα από τα Ελληνικά δικαστήρια.

Για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών και τον Νίκο Παππά

«Προφανώς θα ανατραπεί ο διαγωνισμός, εξ υπαρχής, εάν το Συμβούλιο Επικρατείας, κρίνει παραδείγματος χάριν, ότι ο αριθμός των τεσσάρων αδειών ήταν αντισυνταγματικός. Ότι αποφασίσει το ΣτΕ, είναι αυτονόητο, ότι θα εφαρμοστεί και θα εκτελεστεί.

Προφανώς ο κ. Παππάς, μίλησε από πολιτική άποψη. Βεβαίως πρέπει η απόφαση του ΣτΕ να γίνει σεβαστή και καλό θα ήταν να μιλάμε όλοι λιγότερο για το Συμβούλιο Επικρατείας, να το αφήσουμε να κάνει τη δουλειά του χωρίς κραυγές και ψιθύρους».

Για το επερχόμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

«Θεωρώ ότι είναι απαραίτητο να συμμετάσχει όσο περισσότερος κόσμος γίνεται και όσος θέλει φυσικά, στις κομματικές διαδικασίες. Αυτή η αναντιστοιχία μεταξύ των μελών και των ψηφοφόρων με κάποιον τρόπο θα αρθεί.

Όχι δεν κλήθηκα να συμπληρώσω κανένα ερωτηματολόγιο».