Την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου ο βουλευτής της Ν.Δ., Γεράσιμος Γιακουμάτος μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για την υπόθεση της συζύγου και του αδελφού του.{{{ audio1 }}}

Για την υπόθεση της φορολογικής παράβασης της συζύγου και του αδελφού του

«Δεν θα είχα λόγους και είναι το ελάχιστο που κραυγάζω, όταν μυριάδες πολιτών στενάζουν από αυτά τα άδικα μέτρα που είναι απάνθρωπα. Ένα παράδειγμα, βγάζοντας την περίπτωσή μου: δεν μπορείς να πηγαίνεις αυτόφωρο για 500 ευρώ και να σε πηγαίνουν στη ΓΑΔΑ για δακτυλικά αποτυπώματα. Είναι φασιστικό.

Τι υπάρχει (στην περίπτωσή μου); Ότι σε μια επιχείρηση που επί 30 χρόνια δουλεύει χωρίς κανένα ψεγάδι, βρήκαν ανακριβή φορολογικά στοιχεία. Έκαναν έλεγχο και πολύ καλά κάνει η Οικονομική Αστυνομία. Αλλά 11 μήνες έλεγχο… Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Κάλεσαν 40 ηλικιωμένους για κατάθεση. Επί τόσους μήνες, δείτε πόσοι απασχολήθηκαν. Χιλιάδες ώρες εργασίας… Κι έφτασαν τον Γενάρη να πάνε με αυτόφωρη διαδικασία για ανακριβή φορολογικά στοιχεία. Κάνεις μια καταγγελία και βάζεις μια κουκούλα. Ναι, να ελέγξεις. Αλλά αυτό το πράγμα, τι είναι; Αυτόφωρη διαδικασία; Με χειροπέδες τη γυναίκα μου για φορολογικές παραβάσεις άνευ αξίας; Γράφουν σήμερα «Τα Νέα» ότι ο υπουργός Οικονομικών, με εντολή Σαμαρά (αλλάζει τα πρόστιμα). Θα πάω και τις δικές μου προτάσεις. Να μου πουν: τόσο καιρό γιατί δεν κάνατε τίποτα, κ. Γιακουμάτο; Απαντώ: δεν πήρα χαμπάρι ο βλάκας! Σ’ αυτό το συγκεκριμένο θέμα, διότι την πείνα, την υπερφορολόγηση και τα μέτρα τα ήξερα. Και σε καλούν το βράδυ και πας την άλλη μέρα αυτόφωρο, χωρίς να ξέρεις γιατί. Μόνο στην Ελλάδα γίνεται αυτό… Δεν έχει ξαναγίνει.

Εμένα αφορά και εμένα πήγαν να τσαλακώσουν. Ότι το είχα υποτιμήσει και βασανίζει κόσμο ο νόμος, ναι. Βέβαια, και οι πολίτες δεν έχουν καταλάβει το ρόλο του βουλευτή. Δεν είναι για ρουσφετάκια. Είναι να κάνει παρέμβαση για τέτοιες αδικίες. Δεν μου ήρθε ένας πολίτης να μου πει «ξέρετε τι γίνεται;». Είναι δική μου ευθύνη, όμως, που δεν το μυρίστηκα.

Υπάρχει πολιτική δίωξη; Σας λέω το εξής: για έναν βουλευτή, υπήρχε αυτή η 10μηνη μεθόδευση, για να φτάσουμε στο διά ταύτα, που είναι άνθρακες ο θησαυρός και να πάνε τη γυναίκα του με χειροπέδες. Να βάλω τη γυναίκα μου μπροστά; Θα έβαζα έναν Αλβανό αυτοφωράκια! Δεν είναι στη δική μου λογική αυτά. Τίποτα. Είναι καθαρά κατασκεύασμα, συμβόλαιο πολιτικού θανάτου. Μυρίζω… Άλλο το να μυρίζω και άλλο να το πιάσω. Ποτέ, όμως, δεν γίνεται από βουλευτή άλλου κόμματος σε άλλο κόμμα. Δεν υπάρχει λόγος. Πάντα από το δικό του κόμμα γίνεται. Η σχέση μου με όλους τους βουλευτές, και τους 300 και την Παπαρήγα ακόμα, είναι άριστη. Δεν έχω θέμα με κανέναν. Είναι θέμα Β’ Αθηνών…»