Ο Γ. Πεταλωτής μιλά στις «Πρωινές Διαδρομές» και στους Β. Αδαμόπουλο και Σ. Ξενάκη για τις δηλώσειςΛοβέρδου.

Για τις δηλώσεις Λοβέρδου

Ομόφωνα – επαναλαμβάνω ομόφωνα – υπήρχε η κοινή αίσθηση της αναγκαιότητας προσφυγής μας σε αυτό τον τριμερή μηχανισμό.

Μάλιστα, ο Ανδρέας Λοβέρδος υπήρξε από τους υπουργούς που μπήκαν από την αρχή στη μάχη και χωρίς να υπολογίσει το πολιτικό κόστος, που στην πίσω πλευρά του μυαλού τους είχαν κάποιοι άλλοι, έδωσε μάχη σε υπουργεία αιχμής, που είχαν να κάνουν με το ασφαλιστικό και την υγεία.

Ακούστε το ηχητικό

Δεν θέλω να τον ερμηνεύσω, δώσαμε πολλές μάχες μαζί. Στη σημερινή εποχή, όμως, όταν γίνονται τέτοιες συζητήσεις, ίσως υπάρχει ανάγκη διαφοροποίησης, η οποία, όμως, δεν αποδίδει και μάλιστα τη στιγμή που οι υπέρμαχοι του Μνημονίου και της προσφυγής, όπως ο κ. Σαμαράς σήμερα, δείχνουν ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος, αλλά ακολουθούν την ίδια τακτική.

Για το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Βενιζέλο{{{ moto }}}

Υπάρχει μια μάχη για τη χώρα. Θα προτιμούσα να είναι διαφορετικά το ΠΑΣΟΚ σήμερα, να έχει διαφορετικές αντοχές, να έχει διαφορετική υπόσταση και μέσα στην κοινωνία και μέσα στην κυβέρνηση να είναι πιο ξεκάθαρος ο ρόλος του. Μπορούμε ακόμα να αναθεωρήσουμε τη στάση μας, να προτείνουμε μεταρρυθμίσεις που θα τρέξουν περισσότερο, να σταματήσουμε να απαξιώνουμε και να μη δίνουμε δικαίωμα στον καθένα να ξεχνάει.