Το Σάββατο 11 Οκτωβρίου ο Στέλιος Μάινας και η Ρίτα Αντωνοπούλου καλεσμένοι του Νίκου Θρασυβούλου συντονιστείτε (13:00-14:00) στον Βήμα 99.5 και κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για την παράστασή «Μαουτχάουζεν» στη σκηνή του θεάτρου Badminton για την Κυριακή 12/10/2014.

Ο Στέλιος Μάινας γεννήθηκε στην Ερμούπολη Σύρου την 1 Οκτωβρίου 1957 και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Τελείωσε τη δραματική σχολή Βεάκη το 1982, και εργάστηκε σαν ηθοποιός σε πολλά από τα κεντρικά και περιφερειακά Θέατρα της Αθήνας και της επαρχίας.

Έγινε ευρέως γνωστός με τη συμμετοχή του στην τηλεοπτική σειρά του Χάρη Ρώμα «Οι Μεν Και Οι Δεν».

Έκτοτε ακολούθησαν εμφανίσεις σε σειρές όπως «Είμαστε στον αέρα», «Μετράω στιγμές», «Μαύρα μεσάνυχτα» κ.α. Στον κινηματογράφο έχει συμμετάσχει σε γνωστές παραγωγές όπως «Μπραζιλέρο», «Βαλκανιζατέρ» «Πολίτικη κουζίνα» κ.α.

Είναι παντρεμένος με την επίσης ηθοποιό, Κάτια Σπερελάκη και έχουν ­­μαζί ένα γιο.

H Αριστέα (Ρίτα) Αντωνοπούλου είναι ελληνίδα τραγουδίστρια.Η Ρίτα Αντωνοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα όπου σπούδασε Γραφιστική στη Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών και 3 ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά).

Στα 18 της ξεκινάει τα πρώτα μαθήματα μοντέρνου τραγουδιού ενώ παράλληλα πραγματοποιεί τις πρώτες επαγγελματικές δουλειές με διάφορα γκρουπ με ξένο ρεπερτόριο κυρίως. Δύο χρόνια αργότερα ξεκινάει κλασσικό τραγούδι και πραγματοποιεί και τις πρώτες εμφανίσεις εκτός Αθήνας.

Το συγκλονιστικό αυτοβιογραφικό χρονικό του Ιάκωβου Καμπανέλλη ΜΑΟΥΤΧΑΟΥΖΕΝ – που παρουσιάστηκε με εξαιρετική επιτυχία ,τον Δεκέμβριο του 2012, επαναλαμβάνεται και πάλι στη σκηνή του θεάτρου Badminton για δέκα παραστάσεις, από την 5η ΕΠΟΧΗ.

Η παράσταση που σκηνοθέτησε ο Θέμης Μουμουλίδης εντυπωσίασε και συγκίνησε χιλιάδες θεατές και καταγράφηκε ως ένα από τα σημαντικότερα θεατρικά γεγονότα του 2012. Με τη μουσική των Μίκη Θεοδωράκη και Gustav Mahler κυρίαρχη και παρούσα, ερμηνευμένη από την 18μελή ορχήστρα Academica, και ένα θίασο τριάντα ηθοποιών, ο σκηνοθέτης παρουσιάζει ανανεωμένη μια ιστορική παράσταση – ντοκουμέντο. Τα τραγούδια ερμηνεύει η Ρίτα Αντωνοπούλου.

Το κείμενο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, ακολουθώντας μια κινηματογραφική αφήγηση, επεξεργασμένο για μια δίωρη παράσταση, ζωντανεύει με τη βοήθεια φωτισμών, video, κίνησης, σιωπών και κραυγών απελπισμένων ανθρώπων. Ξαναφέρνει στη μνήμη ιστορικά γεγονότα που σφράγισαν τη μεταπολεμική Ευρώπη αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.

Ανακαλεί με τρόπο μοναδικό την ιστορική μνήμη. Εκατομμύρια άνθρωποι κάθε εθνικότητας εξοντώθηκαν με φρικιαστικό τρόπο , στα γερμανικά στρατόπεδα εξόντωσης. Θέμα του έργου, η ζωή των κρατουμένων στο γερμανικό στρατόπεδο εξόντωσης Μαουτχάουζεν, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου πολέμου.

Η φρίκη των στρατοπέδων συγκέντρωσης του Γ Ράιχ , καταγράφεται από στην ανεπανάληπτη πένα του Ιάκωβου Καμπανέλλη, με ρεαλισμό, ευαισθησία, χιούμορ και τρυφερότητα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης
Θεατρική μεταφορά:Στέλιος Μάινας – Θέμης Μουμουλίδης- Κάτια Σπερελάκη
Video: Άσπα Σιώκου
Σκηνικό – Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκκορού
Κινησιολογική επεξεργασία: Αποστολία Παπαδαμάκη
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
Παραγωγή: 5η Εποχή

Την ορχήστρα Academica, διευθύνει ο Στάθης Σούλης.
Τα τραγούδια ερμηνεύει η Ρίτα Αντωνοπούλου.

Τους ρόλους ερμηνεύουν:
Στέλιος Μάινας, Άρης Λεμπεσόπουλος, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Χρήστος Πλαΐνης, Γιώργος Παπαπαύλου, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Κώστας Βελέντζας, Κωνσταντίνος Φάμης, Τζωρτζίνα Παλαιοθόδωρου, Παναγιώτης Γουρζουλίδης, Ευθύμης Μπαλαγιάννης, Ελένη Ζαραφίδου, Πάνος Γκιουλής, Βαγγέλης Σαλεύρης, Γιώργος Πέππας, Γιώργος Μιχαλιτσιάνος, Τόνια Αποστόλου, Φρίξος Μανασάκης, Ανθή Φουντά, Βικτώρια Φωτά, Ελένη Θωμοπούλου, Βασιλική Γεωργικοπούλου, Δημήτρης Παγώνης, Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος, Κωνσταντίνος Τσονόπουλος, Δημήτρης Τσικούρας, Νατάσα Σαραντοπούλου

Για τις ανάγκες της παράστασης ετοιμάζεται και θα εκδοθεί ένα αφιέρωμα στο Μαουτχάουζεν αλλά και σε όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Την έκδοση θα συνοδεύουν και οι μουσικές και τα τραγούδια της παράστασης.