Live Blog LIVE ΑΕΚ – ΠΑΟΚ (τελικός Κυπέλλου)

Η ΑΕΚ έφτασε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος 24 χρόνια και το βράδυ του Σαββάτου έχει την ευκαιρία να κατακτήσει νταμπλμετά από σχεδόν 40 χρόνια και να ολοκληρώσει εντυπωσιακά τη φετινή σεζόν.

Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΟΚ, έχει και αυτός την ευκαιρία να διεκδικήσει το Κύπελλο και κατακτώντας το, στην έδρα του αντιπάλου του, να στείλει το δικό του μήνυμα στην ΑΕΚ, την κυριαρχία της οποίας αμφισβητεί.

Η κόντρα

Η κόντρα των δύο ομάδων όμως κρατάει πάνω από έναν χρόνο.

Η αρχή έγινε πέρσι, στον τελικό Κυπέλλου στο Βόλο.Εκείνη την ημέρα, γράφτηκε ακόμα μια ακόμη μαύρη σελίδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου,με άγριες συμπλοκές μεταξύ οπαδών πριν τη σέντρα.

Η συνέχεια δόθηκε στην Τούμπα, πριν από μερικούς μήνες.Ένα γκολ του ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις με τον Βαρέλα ακυρώθηκε ως οφσάιντ και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, η Τούμπα έγινε… πεδίο μάχης ακόμα και με εισβολή οπλισμένων παραγόντων του δικεφάλου.

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ

Το κλίμα στις τάξεις των οπαδών είναι πολεμικό.ήδη την παραμονή του τελικού, οι γνωστοί – άγνωστοι των δύο ομάδων μετέτρεψαν την Αθήνα σε… Συρία.

Συγκεκριμένα, σημειώθηκαν επεισόδια αργά το βράδυ, αρχικά στην πλατεία Καραϊσκάκη και αργότερα στην Κάνιγγος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στην πλατεία Καραϊσκάκη και ειδικότερα κοντά σε σύνδεσμο φιλάθλων του ΠΑΟΚ, άγνωστα άτομα επιτέθηκαν σε αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έβαλαν φωτιά και σε κάδους απορριμμάτων.

Τα επεισόδια έληξαν έπειτα από λίγη ώρα, ενώ αργότερα προκλήθηκε νέα ένταση στην πλατεία Κάνιγγος, με οπαδούς να πραγματοποιούν επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, που προσπάθησαν να τους απωθήσουν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών.

Έως αυτή την ώρα δεν έχουν γίνει προσαγωγές.

«Φρούριο» το ΟΑΚΑ

Για να αποφευχθούν νέα επεισόδια, τα μέτρα ασφαλείας στο ΟΑΚΑ θα είναι δρακόντεια.

Πάνω από 5.000 αστυνομικοί θα κινητοποιηθούν για τον τελικό. Μεταξύ άλλων οι αστυνομικοί έχουν επιφορτιστεί με την συνοδεία των λεωφορείων των οπαδών του ΠΑΟΚ από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και συνολικά στα μέτρα που θα ληφθούν σε σημεία όπως οι σταθμοί του μετρό, αλλά και συνδέσμους.

Ενώ και στο γήπεδο έχουν υπάρξει μετατροπές, ώστε να εμποδιστεί οποιαδήποτε επαφή των οπαδών των δύο ομάδων μεταξύ τους, αλλά και με τους παίκτες στον αγωνιστικό χώρο.