Εντυπωσιακό ξεκίνημα στη σεζόν έκανε ο Κώστας Φιλιππίδης κατακτώντας την πρώτη θέση στο πρώτο μίτινγκ της σειράς του Ντάιμοντ Λιγκ που διεξήχθη σήμερα στην Ντόχα του Κατάρ. Ο έλληνας επικοντιστής σημείωσε επίδοση 5,82 μ. βελτιώνοντας το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ ανοιχτού στίβου που ήταν 5,80 μ. από τις 23 Αυγούστου του 2012. Ο αθλητής του κ. Δημήτρη Κυτέα ξεκίνησε από τα 5,40 μ. και συνέχισε ξεπερνώντας με την πρώτη προσπάθεια τα 5,50 μ., 5,60 μ. και 5,70 μέτρα. Στη συνέχεια άφησε τα 5,76 μ. και πέρασε με την δεύτερη προσπάθεια τα 5,82 μέτρα.
Κύριος αντίπαλός του ήταν ο Γερμανός Μάλτε Μορ ο οποίος ξεπέρασε επίσης τα 5,82 μ. αλλά είχε χειρότερες προσπάθειες από τον έλληνα πρωταθλητή. Στην τρίτη θέση με 5,70 μ. έμεινε ο Γερμανός Ραφαέλ Χολζντέπε.
Ο γερμανός ασημένιος Ολυμπιονίκης Μπιορν Οττο, που την ερχόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται στην Αθήνα για να αγωνιστεί στον Αγώνα του Ζαππείου, δεν βρέθηκε σε καλή μέρα καθώς είχε τρεις άκυρες στα 5,70 μ. και καλύτερη προσπάθεια στα 5,50 μέτρα.
Ο Φιλιππίδης συγκέντρωσε τους τέσσερις πρώτους πολύτιμους βαθμούς, στην πορεία για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στη γενική βαθμολογία. Ο επόμενος αγώνας του Φιλιππίδη, θα είναι το ερχόμενο Σάββατο στο Ζάππειο ενώ το επόμενο Diamond League, στο οποίο θα πάρει μέρος είναι του Γιουτζίν (1/6) των ΗΠΑ.