Τον αγώνα της δεκαετίας για τα δεδομένα του ελληνικού χάντμπολ και της ιστορίας τους για τα δικά του δεδομένα δίνει σήμερα (18.30) στο Ισραήλ ο Διομήδης Αργους.

Ο πρωτοπόρος της Α1 ανδρών αντιμετωπίζει την Μακάμπι Τελ Αβίβ για τα ημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ, με στόχο να κάνει το πρώτο βήμα για να γίνει η δεύτερη ελληνική ομάδα που θα αγωνιστεί σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Πριν από 9 χρόνια, το 2003 ήταν ο Φίλιππος Βέροιας που κατάφερε να φθάσει στον τελικό του Τσάλεντζ Καπ, ενώ δέκα χρόνια νωρίτερα η ομάδας της Ημαθίας είχε προκριθεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων.

Ο προπονητής του Διομήδη Δημήτρης Δημητρούλιας δεν κρύβει τις δυσκολίες της αποστολής. «Ηξερα ότι οι μονάδες της είναι καλές, αλλά τους είδα να λειτουργούν καλά και απέναντι σε ένα ισχυρό σύνολο, όπως είναι αυτό των Σλοβένων της Μάριμπορ. Έφτασαν στους τέσσερις και δεν υπάρχει περίπτωση να είναι εύκολος αντίπαλος. Για αυτούς είναι μεγάλη υπόθεση, διότι δεν έχει ξανασυμβεί ομάδα από το Ισραήλ να φτάσει τόσο ψηλά. Σίγουρα θα υπάρχει πάθος, κινητοποίηση. Έχω πει και στα παιδιά να είμαστε έτοιμοι να περιμένουμε τα πάντα, να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι» τόνισε λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής ομάδας για το Ισραήλ.» τόνισε ο έλληνας προπονητής ο οποίος θα είναι «ευχαριστημένος με οποιοδήποτε αποτέλεσμα κοντά στο «0». Ξέρουμε ότι στα δεύτερα ματς με τον ίδιο αντίπαλο είμαστε πάντα καλύτεροι και θα έχουμε και τον κόσμο στο πλευρό μας». Πάντως ο κ. Δημητρούλιας απορρίπτει τον τίτλο του φαβορί τονίζοντας: «Για μένα εμείς είμαστε το αουτσάιντερ και αυτό θέλω να περάσω στα παιδιά, είναι λάθος να παίρνουμε το χρίσμα του φαβορί, μια ομάδα που φτάνει για πρώτη φορά τόσο ψηλά».
.
Η Μακάμπι στα προημιτελικά απέκλεισε την ισχυρή σλοβενική Μάριμπορ ενώ ο Διομήδης την ελβετική Κρίενς.