Το Ανώτατο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάνης (CAS) απέρριψε την προσφυγή της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κατά της απόφασης της UEFA να αποβάλλει την ελληνική ομάδα από το Γιουρόπα Λιγκ για την εμπλοκή παραγόντων της στο σκάνδαλο στημένων αγώνων.

Η ομάδα του Βόλου που εξασφάλισε πέρυσι τη συμμετοχή της για πρώτη φορά στην ιστορία της σε ευρωπαϊκή διοργάνωση είχε κληρωθεί να αγωνιστεί με την Παρί Σεν Ζερμέν στην γ’ φάση του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ νωρίτερα είχε αποκλείσει τη σερβική Ραντ Βελιγραδίου και τη Ντιφεράνζ από το Λουξεμβούργο.

Σε αντίθεση με τη δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ η οποία τιμώρησε τον Ολυμπιακό Βόλου με αφαίρεση βαθμών για την εμπλοκή παραγόντων της ΠΑΕ στο σκάνδαλο (όπως συνέβη και με την Καβάλα), η UEFA απέκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες την ομάδα της Μαγνησίας τιμωρώντας την παράλληλα με τριετή ποινή αποκλεισμού που έχει πενταετή αναστολή.

Η δικαστική νίκη της UEFA επί του Ολυμπιακού Βόλου στο CAS είναι η τρίτη στη σειρά καθώς είχαν προηγηθεί αυτές επί της ρουμανικής Τιμισοάρα και επί της ελβετικής Σιόν που επίσης είχαν αποβληθεί από τις εφετινές διοργανώσεις της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας για διαφορετικούς λόγους.