Ανέβηκαν οι τόνοι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Σούπερ Λίγκας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Βαγγέλης Μαρινάκης ζήτησε από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Δημήτρη Γόντικα να ανακαλέσει όσα είπε τις προηγούμενες ημέρες περί «φιλικών αγώνων» και «διαφορά πάθους και αντιμετώπισης» σε παιχνίδια του Τριφυλλιού συγκριτικά με άλλες ομάδες. Ο κ. Γόντικας είπε ότι δεν ανακαλεί τίποτα απ’ όσα είπε και ακολούθησε μεγάλη ένταση…

Αξιοσημείωτο είναι ότι μετά το τέλος της θυελλώδους συνεδρίασης, η Σούπερ Λίγκα εξέδωσε ανακοίνωση καταδικάζοντας τα λεγόμενα του κ. Γόντικα. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος καταδικάζει δημοσίως ενέργεια ή λεγόμενα μέλους του συνεταιρισμού!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας αναφέρει τα εξής:

«Η Super League καταδικάζει τις προ ημερών δημόσιες τοποθετήσεις του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Δ. Γόντικα περί «φιλικών αγώνων», οι οποίες υποβαθμίζουν την εικόνα και την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου».

ΟΠΑΠ και τροποποίηση προγράμματος

Επίσης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και αφού ηρέμησαν τα πνεύματα, συζητήθηκαν και άλλα θέματα όπως η χορηγική συνεργασία με τον ΟΠΑΠ και η τροποποίηση του προγράμματος των εμβόλιμων αγωνιστικών.

«Η Super League εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τη στάση της ΟΠΑΠ Α.Ε. και εκείνων που υπαγορεύουν τη στάση αυτής, η οποία εμπαίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η Διοργανώτρια Αρχή οφείλει να θέσει προ των ευθυνών τους εκείνους οι οποίοι με διάφορες δικαιολογίες καθυστερούν εδώ και 13 μήνες την υπογραφή της Σύμβασης Ανταποδοτικής Χορηγίας. Το σημερινό Δ.Σ. της Super League αποφάσισε να περιμένει την οριστική έγγραφη απάντηση της ΟΠΑΠ Α.Ε. μέχρι την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012, μετά την παρέλευση της οποίας θα επανακαθορίσει την εν γένει στάση της απέναντι στην ΟΠΑΠ Α.Ε» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Λίγκας για το θέμα του ΟΠΑΠ.

Η αντίδραση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Αμεσα αντέδρασε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Σούπερ Λίγκα. Οι Πράσινοι σε ανακοίνωσή τους, μεταξύ άλλων, κάνουν λόγο για επιλεκτική ευαισθησία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αναφέρει τα εξής: «Με αφορμή ανακοίνωση που εξέδωσε η Super League προ ολίγου θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι την εικόνα και την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν την υποβαθμίζουν λέξεις ή δηλώσεις, αλλά πράξεις, παραλείψεις και αποσιωπήσεις που δυσφημούν διεθνώς τη χώρα και το ποδόσφαιρό της και για τις οποίες ο συνεταιρισμός των ΠΑΕ σπανιότατα πήρε θέση.

Ο συνεταιρισμός το προεδρείο του οποίου σφύριζε αδιάφορα πέρσι μετά το ντέρμπι στο «Καραϊσκάκης» είναι ο ίδιος οργανισμός, με το ίδιο προεδρείο που παρατηρούσε διακριτικά τις εξελίξεις του περασμένου καλοκαιριού που συγκλόνισαν τη χώρα, σαν να μην αφορούσαν το ποδόσφαιρο.

Ας αναζητηθούν λοιπόν αλλού οι πραγματικές αιτίες της υποβάθμισης του ποδοσφαίρου μας».