ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, Oδηγώντας το αυτοκίνητό του με προορισμό τη Λευκάδα, την οποία επέλεξε για να ανακτήσει την πνευματική διαύγειά του μετά την αποτυχία της Εθνικής ανδρών στο Μουντομπάσκετ, ο Κώστας Τσαρτσαρής ένιωσε τεράστια έκπληξη μαθαίνοντας από έναν ραδιοφωνικό σταθμό του Ιονίου την… «απόφασή» του να αποχωρήσει από την Εθνική ακολουθώντας το παράδειγμα του συμπαίκτη του στον Παναθηναϊκό Δημήτρη Διαμαντίδη. Ο 31χρονος φόργουορντ μίλησε στο «Βήμα» θέλοντας να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. «Δεν ξέρω από πού πηγάζουν όλα αυτά. Αυτή τη στιγμή χρειάζεται να ηρεμήσουμε και σιγά σιγά θα τα δούμε όλα. Ακόμη δεν έχω πάρει καμία απόφαση και ειλικρινά με εκπλήσσει η ευκολία με την οποία βγαίνουν κάποια αυθαίρετα συμπεράσματα» δήλωσε ο Τσαρτσαρής, για να προσθέσει: «Η απόφαση του Δημήτρη δεν έχει να κάνει με μένα. Αλίμονο. Ούτε να με παρασύρει πρέπειούτε να με οδηγήσει σε κάποια άλλη απόφαση. Για τον Δημήτρη το ξέραμε από καιρό. Το είχαμε συζητήσει και τουλάχιστον για μας δεν ήταν έκπληξη η ανακοίνωση της αποχώρησής του».

Οσο για την πενιχρή (4΄) συμμετοχή του- η οποία είχε ήδη συρρικνωθεί μετά την επιστροφή των τιμωρημένων (τις δύο πρώτες αγωνιστικές) Αντώνη Φώτση και Σοφοκλή Σχορτσανίτη – από τον ομοσπονδιακό προπονητή κ. Γιόνας Καζλάουσκας στον κρίσιμο αγώνα με την Εθνική Ισπανίας, ο διεθνής άσος έδειξε το ήθος του υποστηρίζοντας: «Ηταν απόφαση του προπονητή και από μένα είναι σεβαστή. Δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να κρίνουμε τον προπονητή για την επιλογή του. Η αλήθεια είναι ότι ένιωθα καλά σε αυτό το τουρνουά και θα μπορούσα να δώσω τουλάχιστον κάποιες ανάσες στα παιδιά που είχαν κουραστείώστε να έχουν δύναμη στο τέλος του αγώνα, εφόσον αυτό ήταν το πλάνο του προπονητή».

Στους χθεσινούς (τελευταίους) αγώνες της φάσης των «16» του Μουντομπάσκετ σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: ΛιθουανίαΚίνα 78-67 ( Κλέιζα 30 π., 9 ρ. Λιου 21 π.), Αργεντινή- Βραζιλία 93-89 ( Σκόλα 37 π.-

Χουέρτας 32 π.). Τα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης: Σήμερα: Σερβία- Ισπανία (18.00), Τουρκία- Σλοβενία (21.00). Αύριο: ΗΠΑ- Ρωσία, Λιθουανία- Αργεντινή.