Σε αύξηση κατά 14% της επιβατικής κίνησης, που θα οδηγήσει σε 5,7 εκατ. επιβάτες ετησίως, στοχεύει η Ryanair, εντάσσοντας δεκατρία νέα δρομολόγια κι επιπλέον πτήσεις σε ακόμη πέντε δρομολόγια στο χειμερινό της πρόγραμμα από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Ο στόχος της ιρλανδικής εταιρείας χαμηλών ναύλων για την Αθήνα ανέρχεται σε 2,9 εκατ. επιβάτες ετησίως και αύξηση 10%, ενώ για τη Θεσσαλονίκη στα 1,7 εκατ. επιβάτες και αύξηση 21%.
Αναλυτικά, στο χειμερινό πρόγραμμα της Αθήνας για το 2018, με τα έξι νέα δρομολόγια που εντάσσονται οι προορισμοί της Ryanair φτάνουν συνολικά τους 25.
Τα έξι δρομολόγια είναι προς: Άκαμπα (2 εβδομαδιαίως), Κατάνια (2 εβδομαδιαίως), Δουβλίνο (2 εβδομαδιαίως), Αΐντχόφεν (3 εβδομαδιαίως), Μαρρακές (2 εβδομαδιαίως) και Παλέρμο (2 εβδομαδιαίως).
Ακόμη, προστίθενται πτήσεις προς Βουκουρέστι (1 εβδομαδιαίως), Θεσσαλονίκη (3 ημερησίως) & Σόφια (1 ημερησίως). Οι άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας βάσει της επιβατικής κίνησης εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε 2.200.
Σύμφωνα με έρευνα της ACI, κάθε 1 εκατομμύριο επιβάτες αντιστοιχούν σε 750 παράπλευρες θέσεις εργασίας.
Στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, εντάσσονται για το χειμώνα του 2018, δύο νέα δρομολόγια προς Μπολόνια (2 εβδομαδιαίως) και Νυρεμβέργη (2 εβδομαδιαίως).
Ακόμη, επανέρχονται πέντε δρομολόγια προς: Μπρατισλάβα (2 εβδομαδιαίως), Χανιά (4 εβδομαδιαίως), Αμβούργο (2 εβδομαδιαίως), Παρίσι Μποβέ (2 εβδομαδιαίως) και Βαρσοβία Μοντλίν (2 εβδομαδιαίως). Εντάσσονται και επιπλέον πτήσεις προς Μιλάνο Μπέργκαμο (3 εβδομαδιαίως) Βρυξέλες (3 εβδομαδιαίως). Οι θέσεις εργασίες εκτιμώνται σε 1.300.
«Η Ryanair είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει το ενισχυμένο χειμερινό πρόγραμμα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης για το 2018, το οποίο περιλαμβάνει 13 νέους προορισμούς και επιπρόσθετες πτήσεις σε 5 άλλους, συμβάλλοντας έτσι στην διακίνηση 5,7 εκ. επιβατών ετησίως, σημειώνοντας ανάπτυξη 14%» δήλωσε ο κ. David O’Brien της Ryanair. «Για να γιορτάσουμε την ανακοίνωση του νέου χειμερινού προγράμματος Αθήνας για το 2018 απελευθερώνουμε νέα προσφορά, με ναύλους των 16.99 ευρώ για ταξίδια έως τον Μάιο, διαθέσιμη ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, 9 Μαρτίου 2018. Καθώς η μοναδική αυτή προσφορά θα εξαντληθεί σύντομα, οι πελάτες μας θα πρέπει να συνδεθούν στο www.ryanair.com ώστε να κάνουν κράτηση προτού εξαντληθεί».
Το επιβατικό κοινό της Ελλάδας και οι επισκέπτες μπορούν ήδη να πραγματοποιήσουν κρατήσεις για ταξίδια έως τον Μάρτιο του 2019, με ακόμα χαμηλότερους ναύλους και περισσότερα ταξιδιωτικά προνόμια ενόψει του προγράμματος «Always Getting Better» για το 2018, το οποίο συμπεριλαμβάνει:
– Μειωμένες χρεώσεις για παραδοτέες αποσκευές –25€ για κάθε αποσκευή των 20 κιλών
– Συνδεόμενες πτήσεις μέσω Ρώμης, Μιλάνου και Πόρτο με περισσότερα αεροδρόμια να ακολουθούν
– Ryanair Rooms με 10% έκπτωση σε Travel Credit
– Ryanair Transfers –περισσότερες επιλογές μεταφορών εδάφους με το νέο συνεργάτη μας Car Trawler
– Υπόσχεση Ακρίβειας Αφίξεων/Αναχωρήσεων –90% των πτήσεων θα είναι στην ώρα τους
– Υπόσχεση Τιμής –Βρείτε χαμηλότερη τιμή και θα σας επιστρέψουμε τη διαφορά +5€ στο My Ryanair λογαριασμό σας.