«Συκοφαντική» και «ψευδέστατη», χαρακτηρίζει την κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης», η πρώην ευρωβουλευτής Μένη Μαλλιώρη, σε μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε σε βάρος του.

Η τακτική καθηγήτρια Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στρέφεται με τη μήνυσή της κατά του μάρτυρα, ως προς τα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης, της ψευδορκίας και της συκοφαντικής δυσφήμισης ενώ ως ηθικούς αυτουργούς καταμηνύει άγνωστα προς το παρόν πρόσωπα.
Στην πολυσέλιδη μήνυσή της, η κυρία Μαλλιώρη τονίζει ότι ουδέποτε έλαβε από οιονδήποτε ποσά καθώς και ότι ουδόλως γνωρίζει τον κ. Φρουζή, προσθέτοντας ότι δεν μετείχε ποτέ σε συνέδρια ή μελέτες που διοργάνωσαν εταιρείες. Η ίδια αναφέρεται επίσης εκτενώς στο έργο και την παρουσία της στον χώρο της Επιστήμης, εντός και εκτός συνόρων, υπογραμμίζοντας ότι «δεν διαθέτει καν ιδιωτικό ιατρείο».
Παράλληλα, η κυρία Μαλλιώρη επισημαίνει ότι δεν έχει υποδείξει στη μέχρι τώρα πορεία της εισαγωγή προϊόντων της Novartis σε θετική λίστα, δεν ενδιαφέρθηκε για την ένταξη οιασδήποτε εταιρείας στη συγκεκριμένη λίστα, δεν διαμεσολάβησε, ούτε έδωσε σε κανέναν κατευθυντήριες οδηγίες για συνταγογραφήσεις σε ασφαλιστικά ταμεία, δεν άσκησε καμία επιρροή στην Επιτροπή Τιμών Φαρμάκου, δεν ήταν κρατικός αξιωματούχος του ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά απλό μέλος του.