Στα δικαστήρια της Ευελπίδων κατέληξε η πολύ μεγάλη πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις και στους αυτοργανωμένους χώρους που πραγματοποιούν αντιεξουσιαστές.

Βασικό των σύνθημα των περίπου 7.000 διαδηλωτών ήταν: «Αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους συλληφθέντες της Βίλα Αμαλία».

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν στήσει κάθετο φραγμό προκειμένου να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να μπουν στον προαύλιο χώρο.

Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια και διαμέσου της Ομόνοιας και της οδού Πατησίων έφθασε στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων.

Νωρίτερα δημιουργήθηκε μικροένταση στην οδό Χαλκοκονδύλη.

Μετά την απελευθέρωση με περιοριστικούς όρους και της δεύτερης δεκάδς από το σύνολο των 92 συλληφθέντων οι συγκεντρωμένοι άρχισαν σταδιακά να φεύγουν από τα δικαστήρια με κατεύθυνση προς τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Η Αστυνομία απέκλεισε για λίγη ώρα την κυκλοφορία στην Αλεξάνδρας στο ρεύμα της ανόδου από την Πατησίων η οποία τώραείναι πλέον και πάλι ανοικτή. Ενα τμήμα της πορείας κατευθύνεται προς την πλατεία Εξαρχείων μέσω της Σπ. Τρικούπη.

Ανοιχτοί είναι οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα και το Πανεπιστήμιο.

Πορεία και στη Θεσσαλονίκη

Πορεία από άτομα που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο πραγματοποιήθηκε και στην Καμάρα Θεσσαλονίκης, σε ένδειξη συμπαράστασης στους συλληφθέντες της βίλας Αμαλία.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην οδό Εγνατία, στο ύψος της Καμάρας και στη συνέχεια φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και των διωκτικών αρχών, πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Υλικές ζημιές σε δύο υποκαταστήματα τραπεζών προκάλεσαν άγνωστοι στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης σκορπίζοντας φέιγ βολάν, στα οποία εξέφραζαν την συμπαράστασή τους στους συλληφθέντες της βίλας Αμαλία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, άγνωστοι με καλυμμένα τα πρόσωπά τους εκτόξευσαν αντικείμενα και προκάλεσαν ζημιές στις προσόψεις των υποκαταστημάτων της Eurobank και της Alpha Bank στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Πορεία διαμαρτυρίας για τα μεταλλεία χρυσού

Επίσης, πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας επιτροπές αγώνα ενάντια στη λειτουργία των μεταλλείων Χρυσού της Χαλκιδικής. Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια και κατευθύνθηκε δια μέσου της οδού Σταδίου προς την πλατεία Συντάγματος.

Οι εκατοντάδες διαμαρτυρόμενοι επέλεξαν έναν πρωτότυπο τρόπο για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική κρατώντας έναν επιτάφιο, που αποτελείται «από λίγα μόνο δέντρα, από τα χιλιάδες που κόβονται στις Σκουριές», όπως χαρακτηριστικά λένε.

Επίσης, ορισμένοι από τους διαδηλωτές φορούσαν στολές για την προστασία από τοξικά απόβλητα τις οποίες χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία.

Προπορευόταν ομάδα «αγανακτισμένων μοτοσυκλετιστών» από την Αθήνα.