Νέα παράταση, λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία στο τέλος του έτους για την τακτοποίηση αυθαιρέτων, αναμένεται ότι θα ανακοινώσει το υπουργείο Περιβάλλοντος εντός της εβδομάδας.
«Θα έχουμε νεώτερα, ίσως και αύριο, σχετικά με την παράταση της προθεσμίας τακτοποίησης των αυθαιρέτων», δήλωσε σήμερα, Τρίτη, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Ν. Σηφουνάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητείται να δοθούν άλλοι δύο μήνες για την υποβολή αιτήσεων τακτοποίησης αυθαιρέτων.

Τελεσίγραφο έστειλε εν τω μεταξύ ο αναπληρωτής υπουργός στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ), το οποίο έχει εξαγγείλει ότι από την Πέμπτη διακόπτει τη λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος δήλωσης αυθαιρέτων, μέχρι την κατάθεση στη Βουλή τροποποιήσεων των διατάξεων του νόμου για τον νέο τρόπο έκδοσης αδειών δόμησης.
Σύμφωνα με τον κ. Σηφουνάκη, έχει γίνει ένα μνημονιακό συμβόλαιο με το ΤΕΕ σχετικά με τα αυθαίρετα και «είμαι βέβαιος ότι θα το τηρήσει». Άλλωστε, όπως προειδοποίησε, υπάρχουν και ρήτρες.
Έως σήμερα έχουν εισπραχθεί περίπου 88 εκατομμύρια ευρώ και, όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός, αναμένεται ότι έως το τέλος του έτους τα έσοδα από την τακτοποίηση των αυθαιρέτων θα φτάσουν τα 100 εκατομμύρια ευρώ.